19 / 11 / 2024

Ayasofya Efsaneleri

Ayasofya Efsaneleri

Ayasofya Efsaneleri isimli araştırma kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş. yayını olarak İstanbul Kitapçısı internet sitesi www.istanbulkitapcisi.com üzerinden satışa çıkarıldı. İşte Dr. Ferhat Aslan tarafından kaleme alınan o kitap.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi'nin, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 sene sonra yeniden ibadete açılması öncesinde son hazırlıklar tamamlanıyor...

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camisi'nde inceleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi. Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Murat Kurum'dan 'Ayasofya Cami' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Ayasofya'mızı inşallah 24 Temmuz'da cuma namazıyla tüm İslam alemine kazandırmış olacağız. Allah'a hamdediyoruz." diye konuştu.

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya tapusu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu meclis kürsüsünden Ayasofya’nın 19 Kasım 1936 tarihli tapusunu göstererek “Büyük harflerle ‘Ayasofya Kebir Cami’ diye tapu düzenleniyor. Toplumun belli kesimlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu. 

Ayasofya'nın imar planlarının Ayasofya Camisi ve Külliyesi olarak değiştirilmesi teklif edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesini teklif etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden 'Ayasofya' açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili kararı, “Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, kültürün evrenselliğinin reddi anlamındadır” şeklinde değerlendirdi.

Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis'ten Ayasofya açıklaması!

Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye’de Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin önünü açan kararlar için, “Dünya mirasına yapılmış tarihi bir saygısızlıktır” dedi.

Ayasofya Efsaneleri Haberi

Ayasofya Efsaneleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. tarafından yayımlanan ve Dr. Ferhat Aslan tarafından kaleme alınan Ayasofya Efsaneleri, İstanbul Kitapçısı www.istanbulkitapcisi.com'da satışa çıktı. 


Ayasofya Efsaneleri kitabında neler var?


Ayasofya Efsaneleri kitabının tanıtım sayfasında şu bilgiler yer alıyor;


"I.Justinianus (527-565) tarafından Bizans imparatorluk projesinin en önemli simgesi olarak yaptırılan Ayasofya, gerek Bizans gerekse dünya mimarisinin şaheserlerinden biri olarak kültür tarihindeki yerini almıştır.Tarihi ve mimari özellikleri bakımından önemli bir yere sahip olan Ayasofya'ya geçmişten günümüze gelinceye kadar sözlü kültür geleneği de ilgisiz kalmamıştır. Sözlü kültür geleneği içerisinde Bizans, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde Ayasofya etrafında pek çok efsane teşekkül etmiştir."


Ayasofya Efsaneleri, İstanbul Kitapçısı sitesinde 56 TL'den satışa çıkarıldı.

Emre Kulcanay /...