23 / 07 / 2024

Ayasofya ibadete açılacak

Ayasofya ibadete açılacak

Milliyetçi Halk Partisi Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması için kanun teklifi verdi.

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında ibadete açılacak.

Kariye Camisi yarın ibadete açılıyor!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camisi'nde restore çalışmaları tamamlandı. Kariye Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açılacak. 

Kariye Camisi 75 yıl sonra ibadete açılacak!

Danıştay kararıyla ibadete açılmasının önündeki yasal engel Ayasofya’dan önce kalkan İstanbul’daki Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi'nin, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 sene sonra yeniden ibadete açılması öncesinde son hazırlıklar tamamlanıyor...

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Murat Kurum'dan Ayasofya açıklaması: Depreme hazırlık durumu iyi denebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 86 yıl sonra ibadete açılacak Ayasofya ile ilgili açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Temmuz'da Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz!

Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hazırlıkları süratle tamamlayarak 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz."diye konuştu.

Ayasofya ibadete açılacak Haberi

Ayasofya ibadete açılacak

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması için kanun teklifi verdi.


Halaçoğlu, Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, Ayasofya'nın 1 Şubat 1935'ten bu yana müze olarak kullanıldığını anımsatarak, "1924 Anayasası'na göre de bugünkü Anayasa'ya göre de tasarı, teklif ya da kararnamelerin, yasa/kanun ya da kanun hükmünde kararname olabilmeleri için Cumhurbaşkanının onayından sonra Resmi Gazete'de yayımlanmaları gerekmektedir. Ama Ayasofya için böyle bir durum söz konusu değildir, burada açıkça bir hukuksuzluk mevzu bahistir" iddiasında bulundu.


Halaçoğlu, şu görüşleri savundu:

"Bir tuhaflık da ilgili kararnamenin altındaki Atatürk imzasında göze çarpmaktadır. Bilindiği üzere, Mustafa Kemal'e, Atatürk soyadının verildiği 2587 Sayılı Özel Kanun, Resmi Gazetede 27 Kasım 1934 tarihinde yayımlanmıştır. Atatürk'ün imzasının bulunduğu Ayasofya Kararnamesi'nin tarihi ise 24 Kasım 1934'dür. O halde, üç...