29 / 04 / 2024

aydın çevreci bina

aydın çevreci bina

Aydın'a çevreci binalar İnşa edeceğiz" Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'ın çehresini değiştirecek modern, estetik görünüme sahip çevreci binalar inşa edeceklerini söyledi.

Aydın Efeler'de bir metruk bina yıkıldı! 

Aydın Efeler Belediyesi, Mesudiye Mahallesi’nde bulunan 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içindeki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Aydın Baruş depremde hasar görünce bina değiştiren okulları ziyaret etti!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar görüp binalarını değiştiren Hafize Özal Kız Meslek Lisesi ile Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nu ziyaret etti...

Aydın Koçarlı Belediye binası yıkılıyor!

Aydın Koçarlı Belediyesi, belediye binasının yıkım çalışmalarına başladı. Yıkılan bina sonrasında yeni yapılan binada Belediye ve Emniyet Müdürlüğü hizmet verecek.

Aydın'da bina çöktü! 2 kişi yaralandı!

Aydın'ın Efeler'e bağlı Umurlu Mahallesi'nde tek katlı bina çöktü. Olay sonucunda 2 kişi yaralandı.  

Aydın Doğan Londra'dan 46 milyon sterline bina aldı!

Doğan Medya Grubu'nu, 916 milyon dolara Demirören Holding'e satan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan 46 milyon Sterlin'e Londra'da bina aldı.

Aydın Nazilli'de satılık 2 bina! 3,7 milyon TL'ye!

Aydın Nazilli'de İsabeyli Mahallesi'nde yer alan 2 bina 3 milyon 732 bin 120 TL bedelle satışa sunuluyor. T.C. Nazilli 2. İcra Dairesi tarafından satışa sunulan binaların ihalesi 23 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. 

Aydın Yimpaş binası sağlık kompleksine dönüşüyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın'da bulunan yıllardır kaba inşaat halinde bekleyen Yimpaş binası yeni görünümüne kavuşuyor. Bina, 7 milyon liralık yatırımla sağlık kompleksine dönüştürülüyor.

Aydın Söke'deki 110 yıllık tarihi bina çöktü!

Aydın Söke'de başlatılan inşaat çalışmaları Aydın Caddesi’nde yer alan 110 yıllık tarihi binayı çökertti. Göçükte herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı.

Aydın'daki dönüşümde 803 bina yıkıldı!

Aydın'da geçen yıl kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 803 binada, risk tespiti yapıldı. Riskli olduğu belirlenen 754 bina, yıkıldı. Dönüşüm için evleri yıkılan bin 130 aileye, şimdiye kadar toplam 10.8 milyon TL kira yardımı verildi.

Aydın Söke Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılacak!

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Selma Özcan içinde bulunduğumuz haftanın Diş Hekimleri Haftası olması nedeniyle dün Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ziyaret etti. Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Türkiye'nin önde gelen sağlık merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Aydın Yimpaş binası sağlık kompleksi oluyor!

Aydın'da 19 yıldır atıl vaziyette olan YİMPAŞ A.Ş. binası, "Sağlık Kompleksi" olarak kente kazandırılıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan bina, 1.5 yılda tamamlanarak hizmete açılacak.

Hüseyin Aksu, Aydın Belediye binası ve meydan projesini anlattı!

Hüseyin Aksu ile sohbetimizin altıncı ve son bölümünde, Aydın Büyükşehir Belediye binası (Sarı bina) hakkında konuştuk. Aksu, “Benim projem bu değildi, bidona çevirdiler, meydanı da mahvettiler” dedi.

Aydın Efeler'de iki bina arasına köprü yapıldı!

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde yan yana 7'şer katlı iki binanın arasına yapılan ve imara aykırı olan köprünün hala kaldırılmaması ‘’acaba köprü torpilli mi’’ dedirtiyor.

aydın çevreci bina Haberi

aydın çevreci bina

Çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni dönemde de Aydın'ın çehresini değiştirecek projeleri hayata geçireceklerini kaydetti. 

Dünyadaki binaların şekli ve dizaynlarının çok değiştiğini vurgulayan Başkan Çerçioğlu, "Bu anlamda Aydın'da sıradan binalar yapılmasını istemiyorum. Görünüşüyle ve estetik yapısıyla fark oluşturan binaların inşa edilmesini istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak Aydın'ı çehresini değiştirecek modern, estetik görünüme sahip çevreci binalar inşa edeceğiz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 


YÜKSEK KATLI BİNALARI İZİN YOK 

Aydın'ın imarının değiştiğini bu nedenle yüksek katlı binalara artık izin verilmeyeceğini kaydeden Başkan Çerçioğlu, "Çıldır Havaalanı'ndaki THY Uçuş Okulu'ndan dolayı Ulaştırma Bakanlığı, Aydın'da mania alanı belirledi. Örneğin üniversitenin bir kısmına yükseklik 6,5 metre yani 2.5 kat müsaadesi verildi. Yol üzerindeki yüksek binalar bir daha yapılamayacak. Çünkü bu olay nedeniyle Aydın'ın imarı...