02 / 05 / 2024

Aydın Çine mülkiyet sorunu

Aydın Çine mülkiyet sorunu

Meclis’ten geçerek yasalaşan torba yasada oldukça sürpriz bir düzenleme de yer aldı. Aydın  Çine ilçesine bağlı 7 köyde yaşayan yüzlerce köylüyü mağdur eden dava geri çekildi.

Aydın Çine'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Aydın Çine'de yaşanan mülkiyet sorunu çözüme kavuştu..

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun TBMM'de kabul edildi. Eleştirilerin odağında ise mülkiyet hakkının ihlali yer alıyor. İşte tepki çeken yasanın ayrıntıları...

Aydın'da arsa, arazi ve zeytinlik satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Aydın İli Çine Belediye Başkanlığı, Aydın Çine'de  yer alan arsa, arazi ve zeytinlikleri satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen söz konusu satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Aydın Çine’de 228 konut yapacak! Sadece 2.280 TL taksitle!

TOKİ Aydın Çine 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Aydın Çine’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Aydın Çine’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 12 soruda TOKİ Aydın Çine sosyal konut projesi..

Aydın Çine TOKİ kura sonucu isim listesi 30 Aralık!

TOKİ Aydın Çine kura çekilişi 30 Aralık sonuçlarına dair gelişmelere haberimizde yer verdik. Kurası merak edilen Aydın Çine TOKİ sonucu isim listesi 30 Aralık suçları.

TOKİ Aydın Çine kura sonuçları 30.12.2021!

TOKİ Aydın Çine kura sonuçları 30.12.2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Aydın Çine kura sonuçları 30.12.2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Aydın Çine kura sonucu 30 Aralık 2021!

TOKİ Aydın Çine kura sonucu 30 Aralık 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Aydın Çine kura sonucu 30 Aralık 2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Aydın Çine başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Aydın Çine projesinde yer alan 15 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Aydın Çine kura sonucu 30.12.2021!

TOKİ Aydın Çine kura sonucu 30.12.2021 haberimizde yer alıyor. İşteTOKİ Aydın Çine kura sonucu 30.12.2021 ve proje detayları...

Aydın Çine TOKİ kura tarihi 2021!

Aydın Çine TOKİ kura tarihi 2021 haberimizde yer alıyor. İşte Aydın Çine TOKİ kura tarihi 2021 ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ Aydın Çine başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Aydın Çine projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başlıyor.

Aydın'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabasını öldüren zanlı tutuklandı!

Aydın Çine'de arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı akrabalarından birini öldüren zanlı tutuklandı...

Aydın'da arazi kavgası: 2 yaralı!

Aydın Çine Mutaflar Mahallesi’nde çıkan arazi kavgasınra iki kişi yaralandı...

TOKİ Aydın Çine 81 konut ihalesi yarın!

Aydın İli, Çine İlçesi 81 Adet Konut , 1 Adet Büfe ve Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Aydın Çine mülkiyet sorunu Haberi

Aydın Çine mülkiyet sorunu


Yeni Şafak gazetesinden Kenan Biter'in haberine göre, Aydın’ın Çine İlçesine bağlı 7 köyde 1952'de yapılan kadastro çalışmalarında mera olarak tespit edilen taşınmazlar 1988-1991 yıllarında uygulanan 2981 Sayılı İmar Affı yasası ile İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından 441 vatandaşa satıldı.

Köylüler de 30 sene önce parasını ödeyerek satın aldıkları araziler üzerine evlerini, ahırlarını, tarlalarını, bahçelerini kurarak hayatlarını sürdürmeye başladı.

Ta ki 2000 yılının başına kadar...

Normalde mera olarak tespit edildikten sonra Hazine'ye devredilmesi gerekirken İl Özel İdaresi'ne devredilerek satışları yapılan bölgeler için Hazine harekete geçti.

Hazine tarafından 'yanlışlık' yapıldığını belirterek söz konusu tapular için iptal davası açılınca köylüler için de kabus dolu günler başladı.

Mahkeme söz konusu tarihte Hazine'yi haklı bularak 1988 - 1991 yılları arasında vatandaşa ücreti karşılığında verilen tapuları da iptal etti....