02 / 05 / 2024

aydın deprem haberleri

aydın deprem haberleri

Aydın'da, Deprem Haftası kapsamında, arama, kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, "Zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız" dedi

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Aydın'da boş parsel yok!

Aydın Efeler Belediyesi tarafından “Deprem, Zemin Problemleri, Zemin İyileştirme Yöntemleri” konulu panel gerçekleşti. Toplamda deprem gerçekleri ve Aydın'ın yapı sorunu konuşuldu.

Recep Coşkun: Aydın'da depreme hazır olun!

Aydın'da, Deprem Haftası kapsamında, arama, kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır ve Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun açıklamalarda bulundu.

Aydın'da 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Aydın'da, Deprem Haftası kapsamında, arama, kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, "Zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız" dedi

Bülent Aydın: Kentsel dönüşüm hafif çelik yapılarla yapılmalı!

Hafif çelik yapının esnekliği ve hafifliği sayesinde güvenli bir yapı sistemi olduğunu kaydeden Aydın, "Çelik sistem ile üretilmiş binalarda yaşayanlara deprem anında evlerinde kalmanın çok daha güvenli okluğunu söyleyebiliyoruz" dedi.

Aydın'da depreme duyarlılık sergisi açıldı!

Aydın ın Efeler İlçesi'nde 17 Ağustos Depremi'nin 15. yıldönümü dolayısıyla "Depreme Duyarlılık" sergisi açıldı. Deprem felaketinin 250 adet fotoğraf ile anlatıldığı sergi, 20 Ağustos'a kadar görülebilecek.

Bülent Aydın: Çelik yapıda otur depremde evinden çıkma!

Marmara Depremi’nin yıldönümünde deprem kuşağında yer alan Türkiye’de sağlam binalarda oturmanın ve kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlatıldı. Steelife’ın Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın konuyu değerlendirdi.

Aydın Nezih Doğan: Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine bin konut kurayla verildi!

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, ‘Van’ın yaraları kapanmadı’ başlıklı haber üzerine deprem sonrasında TOKİ ile birlikte hızlıca konut yaptıklarını ve elde kalan 2 bin konutun da Başbakan Erdoğan'ın isteği üzerine kura ile ailelere verildiğini kaydetti...

Aydın'da hastaneler deprem riski taşıyor!

İnşaat Mühendisleri Aydın Şube Başkanı Ahmet Ünveren, Aydın'da, en riskli binalar arasında Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ve ADÜ Kredi Yurtlar Kurumu binalarının bulunduğunu söyledi...

Barış Aydın: Yeni binalarda güvenli yapı ön plana çıktı!

Barış Aydın, yetersiz donanımdaki binalar nedeniyle 17 Ağustos depreminde binlerce vatandaş kaybetmenin acısını dün gibi yaşadıklarını belirterek, “Bu deprem sonrası alınan ders yeni binalarda güvenli yapıyı ön plana çıkardı " dedi.

aydın deprem haberleri Haberi

aydın deprem haberleri

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen tatbikata, Aydın Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Aydınİl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Alaaddin Yalçınkaya, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Sevinir, daire müdürleri, AKUT, UMKE, afad, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 112 Acil Servis ekibi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile AFAD koordinatörlüğünde, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası kapsamında yapılan tatbikatta, deprem anında ve daha sonra enkaz alanının güvenliğinin sağlanması, çıkabilecek yangınlara karşı önlem alınması ve söndürülmesi, arama kurtarma faaliyetleri, acil afet sağlık hizmetleri, çıkarılan yaralıların hastaneye taşınması ve haberleşmenin anında sağlanması gibi uygulamalar yapıldı.



"AYDIN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREME HAZIR OLSUN"

Aydın'ın birinci deprem...