03 / 05 / 2024

Aydın jeotermal elektrik santrali ÇED kararı

Aydın jeotermal elektrik santrali ÇED kararı

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine fatura gelenler dikkat! Paralarınız o tarihe kadar geri ödenecek!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine elektrik faturası gelenler eğer 16 gün içerisinde bunu yaparsa fatura ödemelerinin yarısı (maksimum 50 liraya kadar) geri ödenecek.

Aydın için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili, Germencik ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın Söke için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili Söke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın’daki inşaat projelerine Günsan imzası!

Günsan, inşaat sektörüne kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı çözümler sunuyor. Anahtar, priz ve alçak gerilim ekipmanları alanında bulunan ürün portföyüyle, inşaat sektörünün çözüm ortağı olan Günsan Elektrik, Aydın’da dört farklı inşaat projesinde yer aldı.

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Aydın İncirliova'da pazar yerinde enerji üretilecek!

Aydın'ın İncirliova Belediyesi, GEKA destekli projesi sayesinde kapalı pazaryerinin üstüne kurduğu güneş panelleriyle elektrik enerjisi üretimi yaparak giderlerini azaltmayı başardı.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın'da jeotermal sahalarının ihalesi iptal edildi!

Aydın’ın 8 ilçesindeki jeotermal sahalarının ihalesine gelen yoğun tepkilerin ardından valilik, ihaleyi şartname yanlış hazırlandığı için iptal etti.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Aydın Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali halk toplantısı 25 Şubat'ta!

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından Aydın ilinin Germencik ilçesinde Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali projesinin yapımı için 25 Şubat'ta saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

Aydın'a yeni yapılacak jeotermal santrale dava açıldı!

Özel jeotermal firmalarının santral kurmak için Aydın Valiliği’nden aldığı, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir" kararına, vatandaşların itirazları devam ediyor.

Aydın jeotermal elektrik santrali ÇED kararı Haberi

Aydın jeotermal elektrik santrali ÇED kararı

Aydın'da yaşadıkları mahalleye jeotermal elektrik santrali kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan vatandaşlar, karar çıkmadan iş makineleriyle zeytin ağaçlarını sökmeye başlayan firmanın çalışmasına engel oldu.


Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Mahallesi'ne santral kurulmasına karşı çıkan vatandaşlar, ÇED Raporu'nun iptali için Aydın 1. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Bilirkişi heyeti, Mayıs ayında sahada incelemelerde bulundu. İddiaya göre yargı süreci tamamlanmadan harekete geçen firma çalışanları, jeotermal santralinin kurulacağı alanda bulunan zeytin ağaçlarını sökmeye başladı. Mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine köklenen ağaçlar kamyonlara yüklendi.


"Dört çocuğumu okuttum"


Aydın Çevre ve Kültür Platformu Başkanı Mehmet Vergili, vatandaşları ziyaret ederek bilgi aldı. Mahalle sakinlerinden 66 yaşındaki Ayşe Çetin, dört çocuğunu zeytin ağaçlarından elde ettiği gelirle okuttuğunu belirterek, şunları söyledi: "Ben bu zeytin ağaçlarıyla 4 çocuk okuttum, everdim. Bunlar bizim geleceğimiz....