15 / 05 / 2024

aydın jeotermal kaynak alan kamulaştırma kararı

aydın jeotermal kaynak alan kamulaştırma kararı

Aydın'da yer alan J-550 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında taşınmazın acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın'da jeotermal sahalarının ihalesi iptal edildi!

Aydın’ın 8 ilçesindeki jeotermal sahalarının ihalesine gelen yoğun tepkilerin ardından valilik, ihaleyi şartname yanlış hazırlandığı için iptal etti.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Kayseri Kocasinan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi 21 Mart'ta!

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kocasinan İlçesinde bulunan jeotermal kaynak arama ruhsatlı sahayı ihaleye çıkarıyor. İhalesi 21 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek.

Kayseri Kocasinan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi!

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kocasinan'da bulunan Jeotermal Kaynak arama ruhsatlı sahayı ihaleye çıkarıyor. İhalesi 29 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek. Alanın ihale bedeli 28 bin 467,99 TL olarak belirlendi.

Aydın Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali halk toplantısı 25 Şubat'ta!

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından Aydın ilinin Germencik ilçesinde Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali projesinin yapımı için 25 Şubat'ta saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Erzincan'da jeotermal kaynak alanı ihalesi yapılacak!

Erzincan İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Jeotermal Kaynak/Doğal Mineralli Su/Jeotermal Kökenli Gaz sahasını 3 yıllığına ihaleye çıkardı. İhalesi 27 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek.

İzmir Valiliği 23 jeotermal kaynak sahayı ihaleye çıkarıyor!

İzmir Valiliği, İzmir Dikili, Bergama , Bayındır, Karaburun, Çeşme, Menderes, Torbalı, Karşıyaka, Menemen, Kınık, Ödemiş, Seferihisar, Tire, Urla ve Güzelbahçe'de bulunan 23 adet Jeotermal Kaynak Sahasını ihaleye çıkarıyor.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

Rize Çamlıhemşin'de jeotermal kaynak alanı ihalesi!

Rize İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Rize Çamlıhemşin'de bulunan jeotermal kaynak arama sahasını satışa çıkardı. Söz konusu sahanın ihalesi 3 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Aydın'a yeni yapılacak jeotermal santrale dava açıldı!

Özel jeotermal firmalarının santral kurmak için Aydın Valiliği’nden aldığı, "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu gerekli değildir" kararına, vatandaşların itirazları devam ediyor.

aydın jeotermal kaynak alan kamulaştırma kararı Haberi

aydın jeotermal kaynak alan kamulaştırma kararı

Aydın ili sınırları içerisinde yer alan J-550 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında taşınmazın Aydın Valiliği (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.


Karar için