24 / 07 / 2024

aydın jeotermal tesis

aydın jeotermal tesis

7 'si işletilen, 7 'si ise yapım aşamasında olan 14 tesisin tam kapasite devreye girmesiyle birlikte, jeotermalden kentte yıllık 4 milyar 300 milyon kilowatt elektrik üretilecek

Aydın Efeler'e sosyal tesis yapılacak!

Aydın'da 10 yıldır kullanılmayan ve bakımsızlıktan viraneye dönen yüzme havuzu sosyal tesis olarak hizmet vermeye başlayacak. 

Aydın'da acele kamulaştırma yapılacak!

Aydın İlinde Tesis Edilecek Bafa Rüzgar Enerji Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Aydın İncirliova projeleri görücüye çıktı!

İncirliova Belediye Hürriyet'te yapımı gerçekleştirilecek olan çok amaçlı sosyal tesis ile Park İncirliova 3. Etap çalışmaları için hazırlanan 20 proje Milli Aydın Bankası Sergi Salonunda sergilendi.

Aydın Kızıldere III Jeotermal Enerji Santrali için kamulaştırma!

Aydın ilinde tesis edilecek Kızıldere III Jeotermal Enerji Santralinin yapımı amacıyla bir adet taşınmazın Maliye Bakanlığı Tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Aydın'da yatırımlar devam ediyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yatırım konusunda hız kesmiyor. Kemer Mahallesindeki Büyükşehir Belediyesi spor ve Sosyal Tesis Kompleksini Aydın halkı büyük bir heyecanla bekliyor.

Aydın'da jeotermal sahalarının ihalesi iptal edildi!

Aydın’ın 8 ilçesindeki jeotermal sahalarının ihalesine gelen yoğun tepkilerin ardından valilik, ihaleyi şartname yanlış hazırlandığı için iptal etti.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Aydın Efeler'de atıksu arıtma tesisi restore ediliyor!

Aydın'da sürdürülen alt yapı çalışmalarının önemli bir bölümü'de Efeler ilçesinde gerçekleşiyor. ASKİ mevcut atıksu arıtma tesis ve terfi merkezlerini restore ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yapılaşma tartışması!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayında 27 madde karar bağlandı. Kuşadası'nın Camıkebir Mahallesi turistik tesis alanının ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, görüşüldü

Aydın Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali halk toplantısı 25 Şubat'ta!

Gürmat Elektrik Üretim A.Ş tarafından Aydın ilinin Germencik ilçesinde Efe 6 Jeotermal Enerji Santrali projesinin yapımı için 25 Şubat'ta saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Zorlu Grubu'ndan Buharkent'e jeotermal tesis!

Türkiye'nin önemli jeotermal enerji üretim tesislerine sahip Zorlu Grubu, Aydın'ın Buharkent ilçesine yeni jeotermal tesislerinin kurulma aşamasına gelindiğini açıkladı.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

aydın jeotermal tesis Haberi

aydın jeotermal tesis


Jeotermal kaynakları açısından Türkiye'de ilk sıralarda yer almasına rağmen yıllardır bunu fırsata çeviremeyen Aydın'da son yıllarda kurulan dev tesisler kentin öz kaynağını işleyerek milli gelire katkı sağladı. 

Aydın'da şuan 4 firma tarafından işletilen 160.1 megawaat güce sahip 7 tesiste, bu yıl 1 milyar 641 milyon kilowatt elektrik üretilirken, yapım aşamasında olan 271.2 megawatt güce sahip 7 tesisin tamamlanıp faaliyete geçmesiyle kentte yıllık jeotermalden 4 milyar 300 milyon kilowatt elektrik üretilecek.


Çevre dostu enerji

Enerjide dışa bağımlı olan Türkiye, 31 bin 500 megawatt termal olan jeotermal potansiyeli ile dünyada 7'nci Avrupa'da ise 1'inci sırada yer alıyor. Türkiye şu an kurulu elektrik kapasitesi olan 114.2 megawatt elektrik ile dünya sıralamasında 12'nci sırada bulunurken, hali hazırda elektrik üreten, projelendirilmiş, yapım aşamasında olan yatırımların toplam lisans...