03 / 05 / 2024

Aydın Nazillide yapılan konut projeleri

Aydın Nazillide yapılan konut projeleri

Nazilli Belediye Başkanı Haldun Haluk Alıcık, "Eski cezaevinin orada, TOKİ ile hasılat paylaşımı yapacağız ve bu sayede bütün borçlarımızdan kurtulacağız. Kentsel dönüşüm yapacağız. Nazilli toplu konutta baya iyi bir noktaya geldi." dedi.

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Artık o işlemleri zamlı tarifeden yatıracaksınız! Yapılan zam seviyesi duyanların ağzını açık bıraktı

2023 yılı noter ücretlerine yapılan zam Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu sayede 2023 yılında noter ücretleride zamlı tarifelerden nasibini almış oldu. Yapılan zam ile alakalı detaylı bilgiyi haberimizden okuyabilirsiniz.

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişiklik TBMM'de!

Aydın-Denizli otoyol projesi güzergahında yapılan değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Yıldız, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilatlar mecliste!

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilat, dekorasyon ve çevre düzenlemeleri harcamaları ile orman alanı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın'da kira yardımından yararlanan işletme sayısı mecliste!

2015-2020 yılları arasında Aydın'da açılan ve faaliyetine son veren işletmeler ile kira yardımından yararlanan işletme sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

Malatyalı depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmasını bekliyor!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen ve Malatya’da ağır hasar aldığı sebebiyle evleri yıkılan depremzedeler 10 aydır evlerinin yapılmadığını ve yetkililerin ise bilgi vermekten kaçındıklarını ileri sürdü. 

Atatürk Havalimanı'nın arazisinde yapılan hastane inşaatı mecliste!

Koronavirüs salgını nedeniyle Atatürk Havalimanı'nın arazisinde yapılan hastane inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li  Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Adliye Sarayı için çalışmalar başladı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılması planlanan Adliye Sarayı ile ilgili konuştu. Savaş,“Adliye Sarayını 2019 yatırım programına aldırmak için Adalet Bakanlığımızla girişimleri hızlandırıyoruz” açıklamalarını kullandı.

Aydın Aykonut projesi 21 yıldır tamamlanmayı bekliyor!

1997 yılında dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için Aydın'da kurulan Aydın Konut Yapı Kooperatifi’nin Aykonut projesi geçen 21 yıla rağmen halen tamamlanmadı. Kooperatifi devralan Sökeli İnşaat Firması Yavuzlar 2018’in Ağustos ayında başlayacağını belirtti.

Aydın Şehir Hastanesi'nin Temmuz'da temeli atılacak!

AK Parti MKYK üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılacak şehir hastanesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek; “Temmuz ayında temelini atarız” dedi.

Turgut Aydın Holding, Beylerbeyi'nde konağa taşınıyor!

Turgut Aydın Holding'in yönetim merkezi Beylerbeyi'nde konak şeklinde yapılan ve yapımı tamamlanmak üzere olan yeni binasına taşınacak..

Aydın Nazillide yapılan konut projeleri Haberi

Aydın Nazillide yapılan konut projeleri

Nazilli Belediye Başkanı Haldun Haluk Alıcık, Aydın Denge Gazetesi'ne röportaj verdi. İşte o röportajdan bazı kesitler...


“VEYSEL EROĞLU İSABEYLİ GÖLETİNİ BİZE VERDİ”

Veysel Eroğlu’na nasıl teşekkür etmem, 13-14 milyon liralık hizmeti var. İsabeyli Göleti var, 1 milyon 450 bin metreküp su tutacak. Bu bir gölet ama olmuş baraj gibi. Burada HES bile yapabilirsin. Sulama Birliği de müracaat ediyor, Nazilli Belediyesi de. Hiç isim vermeyeyim, bir milletvekilimiz Sulama Birliğine verilmesi yönünde görüş belirtiyor. Bir diğeri de Nazilli Belediyesi’ne verilmesini söylüyor. İlişkilerimizin de iyi olması nedeniyle Bakan Bey Nazilli Belediyesi’ne verilmesi talimatını veriyor. Güzellik değil mi bu? Teşekkür edince, bir sürü yazı çiziyorlar. Bize hizmet lazım, bakanlıklarda koşturmanın bu tür faydaları var. Şuan eski sanayinin olduğu yere kentsel dönüşüm yapıyoruz, Bakanlar Kurulu’ndan geçiyor,...