03 / 05 / 2024

Aydın öğrenci yurtları 2017 fiyat

Aydın öğrenci yurtları 2017 fiyat

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrencilere barınma telaşı sardı.

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam yapılması kararlaştırıldı. İşte detaylar...

İTÜ'den öğrenci yurtlarının kira süresine ilişkin açıklama!

İTÜ Rektörlüğü, bazı öğrenci yurtlarının işletmesinden bir süredir sorumlu olan İTÜ Geliştirme Vakfı iştiraki Arı Kültürel A.Ş.'nin, mevcut yasal düzenlemelerle beraber kira süresi ve sözleşmesi bitmesine karşın İTÜ yurtlarını işgal etme yoluna gittiğine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Öğrenci yurtlarındaki en büyük sorun, küçük odalar!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ile Akademetre Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Zeytin, Gayrimenkulün Büyük Buluşması-RE360’ta yaptıkları “Karşılanmamış Beklentiler” başlıklı sunumlarında öğrenci yurtları hakkında açıklamalar yaptı.

Öğrenci yurtlarına ilişkin 4 soru TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrenci yurtlarına ilişkin 4 soru hazırladı. Gürer sorularını Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a sordu..

Özel öğrenci yurtlarına yeni düzenleme!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının yanı sıra öğrenci apartlarını, öğrenci pansiyonları ve öğrenci stüdyo dairelerini de ilgilendiren düzenlemeleri içeriyor..

Öğrenci yurtlarının denetimi TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğrenci yurtlarının denetimine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Rize'de yeni öğrenci yurtlarının yapımı TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize merkez ve ilçelerinde bulunan öğrenci yurtlarına ve yeni öğrenci yurtlarının yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yabancı fonlar, Türkiye'deki rotasını öğrenci evlerine çevirdi!

Yabancı fonlar, AVM’lerde uzayan geri dönüşler nedeniyle rotayı öğrenci yurtlarına kaydırdı. Üniversitelerde kalan öğrencilerin sadece yüzde 10’unun yurtlarda kalması öğrenci evlerine olan yatırım talebini arttıracağı belirtiliyor.

Öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımı açısından yeni fırsat!

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, Türkiye’de son yıllarda özel üniversitelerin sayısında hızlı bir artış olduğunu, ancak öğrenci yurtlarının gerek devlet gerekse özel yurt bazında aynı hızla artmadığını ifade ediyor.

Gayrimenkul sektörü rotasını öğrenci yurtlarına çevirdi!

Gayrimenkul sektörü gözlerini öğrenci yurtlarına çevirmiş durumda. Özellikle 9'u devlet 41 'i özel olmak üzere toplamda 50 üniversitenin bulunduğu İstanbul'da durum dikkat çekici.

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Gayrimenkul yatırımcıları için yeni potansiyel öğrenci yurtları!

Eva Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Departmanı’nın hazırladığı "İstanbul Yurt Sektörü Raporu"na göre, öğrenci yurtları gayrimenkul yatırımcıları için son dönemde ciddi potansiyel yaratıyor.

Aydın öğrenci yurtları 2017 fiyat Haberi

Aydın öğrenci yurtları 2017 fiyat

Devlete ait yurtlarda yer bulamayan öğrenciler, aileleriyle birlikte kiralık ev ve özel yurt arayışına girdi. 54 bin 370 öğrencisi bulunan Aydın Adnan Menderes  niversitesinde öğrenciler ev ve yurt aramaya başladı. Öğrencilerle birlikte emlak sektöründe ciddi hareketlilik yaşandığı belirtildi.


Yapılan araştırmalara göre; Özel yurtların fiyatları durumuna göre aylık 400 TL ile 1.000 TL arasında değişirken üniversite öğrencilerinin büyük çoğunluğunun arkadaşları ile birleşip ortak ev aradığı görüldü. Tek kişilik odadan 6’dan fazla kişinin kalabileceği odalara kadar farklı alternatiflerin bulunduğu özel yurtlarda fiyatların, hizmet çeşitliliği ve oda paylaşımına göre değiştiği belirtildi. Aydın’da öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu Efeler, Nazilli ve Söke’de kız öğrenciler daha çok yurtları tercih ederken, erkek öğrenciler ise kendi aralarında toplanıp ev tutmayı tercih ediyor. İl merkezinde daha çok öğrencilere...