11 / 05 / 2024

Aydın Paşa Hamamı ne zaman açılacak

Aydın Paşa Hamamı ne zaman açılacak

Aydın ’ da Osmanlı imparatorluğu döneminde İpek Yolu üzerinde hizmet vermiş Veysipaşa Mahallesi ’ nde bulunan Paşa Hamamı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

Aydın'da kira yardımından yararlanan işletme sayısı mecliste!

2015-2020 yılları arasında Aydın'da açılan ve faaliyetine son veren işletmeler ile kira yardımından yararlanan işletme sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İshak Paşa Hamamı yeniden satışa çıkarıldı!

1940'lı yıllarda İshak Paşa Hamamı'nı satın alan Abdullah Münir Akyıldız’ın torunları bugün hamamı yeniden satışa çıkardı.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

550 yıllık İshak Paşa Hamamı 3.5 milyon dolara satılıyor!

Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen, Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Aydın Kuyucak'a çok amaçlı pazaryeri!

Aydın Kuyucak Belediyesi 10 milyon TL’ye çok amaçlı pazaryeri inşa etti. İçinde, düğün salonu, kafe, restoran, otopark, pazaryeri ve dükkanlar bulunan pazaryeri Cumartesi hizmete açılacak.

Aydın Yenipazar'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenipazar İlçesi'nde yaklaşık 3 ay önce temeli atılan kültür merkezinin 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle ertelenen töreni yapıldı

Mahmut Dağ ve Aydın Bolkan'a imar davası!

DİYARBAKIR'in Kayapınar Belediyesine ait mera alanında imar planı 2001 yılında yapılan 8 dönümlük araziye mera vasfını yitirmesinden dolayı ağaçlandırma çalışması yürüttükleri gerekçesiyle Mahmut Dağ ve Aydın Bolkan hakkında soruşturma açıldı.

Aydın İmar A.Ş.'nin arsa ihalesinde son durum!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar AŞ'nin eski otogar alanı ile ilgili ikinci kez ihale kararı alması ve bu ihalede 7.7 milyon liralık artış belirlemesi yeni bir tartışma başlattı.

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

Aydın Paşayaylası Oteli tekrar hizmete açılacak mı?

Aydın'da 25 yıl önce yaptırılan ve kapısına kilit vurulan Paşayaylası Oteli kaderine terk edildi. Aydın Sivil Toplum Platformu Başkanı Veli Tiryaki, otelin yeniden turizme kazandırılmasını istedi

TİKA, Karadağ Ali Paşa Hamamı'nı restore ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Karadağ'ın Ulçin kentindeki Osmanlı döneminden kalan tarihi Ali Paşa Hamamı'nın restorasyonu çerçevesinde ilgili taraflarla işbirliği protokolü imzaladı.

Aydın Paşa Hamamı ne zaman açılacak Haberi

Aydın Paşa Hamamı ne zaman açılacak

Farabi sokağın en batısında kalan Paşa Hamamı içinde Vakıflar Genel Müdürlüğü restorasyon çalışmalarında son yaklaştı. Eylül ayının başlarında bitmesi planlanan ve çalışmalar sonunda Nasuh Paşa adıyla hizmet açılacak olan hamamın yenileme projesi sözleşme bedeli 434 bin tl civarında.Tarihi hamamın restorasyon projesinin Anıtlar Kurulunda olduğu ve Projenin onaylanmasından sonra Vakıfların Paşa Hamamı için ihaleye çıkacağı öğrenildi. Çeşitli dönemlere ait çok sayıda han ve hamamın bulunduğu sokakta şu ana kadar Nasuh Paşa Külliyesi, Zincirlihan restore edilerek kullanıma açılırken Paşa Hamamı’nın restorasyon çalışmaları sürüyor. Aydınlıların hasırcılar Pazarı olarak bilinen bugünkü Farabi Sokakta bulunan ve 1950 yıllarına kadar aktif olarak hizmet vermiş tarihi han ve hamamlar tekrar canlandırılıyor. Sokak boyunca sıralanan tarihi değerler 7-8 sene önce kullanılmaz haldeydi.


NASUH PAŞA KÜLLİYESİ 5 YIL ÖNCE...