18 / 05 / 2024

aydın Tepecik Höyüğü

aydın Tepecik Höyüğü

Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Karakollar mahalesinde, kazı çalışmalarına 2004 yılında başlanan Tepecik Höyüğü kazılarında elde edilen bulgular, höyüğün tarihi ve kültürel önemini de giderek arttırıyor.

Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın ne iş yapıyor?

Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın'ın eğitim durumu nedir? Hüseyin Aydın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Hüseyin Aydın'ın kim olduğu ve Hüseyin Aydın'ın hangi alanlarda görevler yaptığı ve merak edilen detaylar...

Milli Emlak’tan Aydın İncirliova’da yüzde 20 indirimli satılık konut!

Aydın ili, İncirliova ilçesinde Milli Emlak Şefliği’nden yüzde 20 indirimli konut satışı yapılacağı öğrenildi. Konutun bahçeli kargir konut olduğu belirtildi.

Hüseyin Aydın Kimdir?

Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın’ın mesleği nedir? Hüseyin Aydın hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Konya Hüyük TOKİ başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Hüyük projesinde yer alan 11 adet konut bugün itibariyle satışa çıktı.

Aydın Düzgün'den Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine yönelik  yaşanan sıkıntılardan sonra  meclis üyeleri ve mahalle sakinleri  ile bir araya geldi.  Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda gerekli açıklamaları yaptı. 

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon'da anaokulu inşa ettirecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy Trabzon'da anaokulu inşa ettirecek.

Hüseyin Aydın kimdir?

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın kimdir? Hüseyin Aydın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Hüseyin Aydın'ın biyografisi...

Aydın Denizli Otoyolu yıllık 614 milyon TL tasarruf sağlayacak!

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi 8 kere ertelendi, ancak dokuzuncuda tamamlanabildi. Bu etabın tamamlanmasının 3 yıl süreceği tahmin ediliyor. Otoyol ile yıllık 614 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Konya’nın Yalıhüyük ilçesinde yapılacak millet bahçesini ihalesi gerçekleştirildi.

Aydın'da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Aydın'da 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Açılışa Buharkent İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ katıldı...

Aydın Efeler'e sosyal tesis yapılacak!

Aydın'da 10 yıldır kullanılmayan ve bakımsızlıktan viraneye dönen yüzme havuzu sosyal tesis olarak hizmet vermeye başlayacak. 

TOKİ Aydın Çine hükümet konağı ihalesi bugün!

TOKİ Aydın İli Çine İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün...

TOKİ Aydın Çine Hükümet Konağı ihalesi 25 Haziran'da!

Aydın İli Çine İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 25 Haziran 2019 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

aydın Tepecik Höyüğü Haberi

aydın Tepecik Höyüğü


Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Karakollar mahalesinde, kazı çalışmalarına 2004 yılında başlanan Tepecik Höyüğü kazılarında elde edilen bulgular, höyüğün tarihi ve kültürel önemini giderek arttırıyor.


Kazı başkanı, Ankara Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Dr. Sevinç Günel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepecik Höyüğü'nün sıradan bir yerleşim yeri olmadığını, tarihte önemli kültür ve ticaret merkezi konumunda bulunduğunu belirtti. 


Kazıların 10 yıldır sürdüğünü, uzun bir süre daha devam edeceğinin tahmin edildiğini bildiren Günel, çalışmalarda elde edilen bulguların höyüğün öneminin giderek arttığına dikkati çekti.


Günel şunları kaydetti:


"Bugüne kadar yaptığımız kazılar neticesinde elde edilen veriler, tarihi ve tarih öncesi dönemlere ait kültür tabakalarının kalıntılarını ortaya koydu. Kazıdaki amaç, antik dönemler öncesinde yaşayan yerli halkın kültürünü gün ışığına çıkarmaktı. Bu açıdan kazı, çok önemli. Bu coğrafya ve...