17 / 05 / 2024

Aydına yeni köy kurulacak

Aydına yeni köy kurulacak

Çiftçiyi internetle tanıştıran girişimci Tülin Akın şimdi de Aydın'ın Koçarlı ilçesinde akıllı köy kuruyor. 250 haneli Kasaplar köyü, 20 milyonluk yatırımla tekno-tarımda pilot uygulama olacak.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

İstanbul'da zamlı okul servisi ücretleri en kadar oldu? İşte kilometre başına aylık ve yıllık yeni ücretler

İstanbul servis ücretleri zammı belli oldu. Peki, İstanbul'da zamlı okul servisi ücretleri en kadar oldu? İşte kilometre başına aylık ve yıllık ücretler...

Dul ve yetim aylıkları bu yıl kaç lira? Rakamlar tek tek sıralandı! Dul ve yetim aylığına yeni zam geldi mi? 

En düşük emekli maaşının 5 bin TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmesinden sonra, dul ve yetim aylıkları araştırılmaya başlandı. Peki dul ve yetim aylıkları bu yıl kaç lira? Dul ve yetim aylığına yeni zam geldi mi? 

Memur maaşlarına yeni zam geldi mi? En düşük memur ve memur emeklisi maaşı artacak mı? Memurlar şimdi bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7500 liraya yükseltildiğini açıkladı. Peki memur maaşlarına yeni zam geldi mi? En düşük memur ve memur emeklisi maaşı artacak mı? Memurlar şimdi bakın!

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Akiş GYO'nun Kadıköy arsası davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun Kadıköy Erenköy'de bulunan arsasına ilişkin açılan davada yeni bir gelişme oldu. 

Çankırı Obruklu Köy'ün sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Çankırı'da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar meydana gelen ve taşıma kararı alınan Obruklu köy sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Samsun Terme Çayı'na yeni köprü inşa ediliyor!

Samsun Terme Belediyesi tarafından Terme Çayı üzerine 7 milyon TL'ye mal olması planlanan yeni köprünün inşaatına başlandı.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binasını sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

7 maddede Yeni Vergi Yükümlülükleri Taslağı!

Yeni Vergi Yükümlülükleri Taslağı’na göre, birçok alanda vergi düzenlemeleri yapılırken, yüksek gelir elde edenlerin vergisi de artırılıyor; lüks konut, konaklama ve dijital hizmetlere ise yeni vergiler getiriliyor. İşte Yeni Vergi Taslağı’nı 7 maddede tüm detayları…

Yeni Kömürhan Köprüsü bu yıl bitiyor!

2014 yılında yapımına başlanan ve yüzde 92'si tamamlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nin bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Kıyı Kanunu'na yeni düzenleme geliyor!

Doldurulan kıyı alanlarında yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümlerinden muaf tutulmasına yönelik düzenleme yapılması için Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi... 

Aydına yeni köy kurulacak Haberi

Aydına yeni köy kurulacak

Tülin Akın, son 10 yılın öne çıkan kadın girişimcilerinden. Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Pazarlama Bölümü'nde öğrenciyken, çiftçilerin ürünlerini pazarlama sıkıntısı yaşadığını fark ederek harekete geçen Tülin Hanım, yaklaşık 10 yıldır köy köy dolaşıyor. En büyük sıkıntının verimsiz üretim olduğunu görüp çiftçiyi tekno-tarımla tanıştıran Akın'ın projelerine Vodafone ve Intel gibi devler yatırım yaptı. Cep telefonuyla yönetilen sulama ve gübreleme sistemleri, üreticiye internet üzerinden pazarlama eğitimleri gibi projelerle geçen 10 yılın ardından Tülin Akın'ın son durağı Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Kasaplar Köyü oldu. 250 haneli köyde kavun, pamuk, zeytin ve incir üretiliyor. Kızların damat adaylarına "kesinlikle hayvancılık yapmam" şartını getirdiği köyde meralar atıl, ahırlar neredeyse boş. Vodafone ve Intel'in projeye sıçak baktıklarını belirten Akın, köye 3 yılda 20 milyon liralık yatırım yapmayı...