04 / 05 / 2024

Aydında inşaat asansörünün halatı mı koptu

Aydında inşaat asansörünün halatı mı koptu

Aydın Çine Hamitabat Mahallesi'nde 5 katlı binanın dış cephesini boyamak için kurulan inşaat asansöründe halatının kopması sonu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

İnşaat sektörünü gelecek 10 yılda etkileyecek trendler! 

İnşaat sektörü, son senelerde resmen dünya çapında bir dönüşüm sürecinin içine girdi. Peki Türk inşaat sektörünü gelecek 10 yılda hangi trendler etkileyecek? İşte ayrıntılar...

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5!

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5 olarak belirlendi...

Kovid-19 tedbirleri inşaat sektörünü toparladı!

GABORAS tarafından hazırlanan raporda, inşaat sektörünün ülke genelinde sorunlu olduğu belirtildi. Ancak koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler inşaat sektöründe toparlanmayı sağladı.

COVID-19 Sonrası İnşaat Sektörünün Yeni Normali Webinar'ı 27 Mayıs'ta!

Workindo.com CEO’su Erhan Kocabaş, koronavirüs salgını sonrasında inşaat sektöründe yaşanacak yeni normali ve teşvik paketlerini ücretsiz webinar ile anlatacak. Webinar 27 Mayıs'ta gerçekleştirilecek...

Konyalı müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut ve (KOMÜT) yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri basın toplantısında inşaat sektörünün durumu ve geleceği üzerine değerlendirmeler yaptı.

İMSİAD ve RUMELİSİAD inşaat sektörünün geleceğini fuarda ağırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin inşaat sektörünün geleceği olan Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini 17. Bursa Yapı ve 4. Rising City Gayrimenkul fuarlarında ağırladı.

Türk inşaat sektörünün başarısı dünya çapında kanıtlandı!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Sektör temsilcilerinin bir araya geleceği MÜSİAD Hessen İnşaat Fuarı'nın, iki ülkeye de yatırım ve iş birliği noktasında güzel katkılar yapacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi Türk inşaat sektörünün dünya çapında kanıtlanan bir başarısı var" dedi...

Aydında inşaat asansörünün halatı mı koptu Haberi

Aydında inşaat asansörünün halatı mı koptu

Aydın'ın Çine ilçesinde binanın dış cephesini boyamak için kullanılan asansörün halatının kopması sonu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


Alınan bilgiye göre, Hamitabat Mahallesi'nde 5 katlı binanın dış cephesini boyamak için kurulan asansörde çalışan kardeşler Ali ve Hüseyin Tamam, halatın kopması üzerine düştü.


112 Acil Servis ekiplerince Devlet Hastanesine kaldırılan Tamam kardeşlerden Ali hayatını kaybederken Hüseyin, Aydın Devlet Hastanesine sevk...