22 / 05 / 2024

Aydında Menderes müzesi

Aydında Menderes müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Aydın'da kurulması planlanan ve Adnan Menderes'in hatırasını yaşatacak eserlerin de sergileneceği Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Adnan Menderes Müzesi’nin inşaatında sona gelindi!

Aydın’a değer katması planlanan Adnan Menderes Müzesi'nde inşaat çalışmalarında sona geldi. Müzenin Aydınlıların yeni yaşam alanı olması planlanıyor.

Beyoğlu'nda okçuluk müzesi inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Beyoğlu'nda okçuluk müzesi inşa edilecek. Müzenin ihalesi 3 Aralık 2018 Pazartesi günü yapılacak...

Aydın'daki 4 lojman, Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüşecek!

Aydın Ortaklar mahallesinde yer alan 4 eski lojman restore edilecek. Binalar Eğitim Tarihi Müzesi'ne dönüştürülecek.

Antalya Kent Müzesi 2018'de tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kent Müzesi projesi inşaatına bu yıl içinde başlayarak, 2018 yılı sonbaharında tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Adnan Menderes Kent Müzesi projesi tamamlandı!

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Adnan Menderes Kent Müzesi projesinin tamamlandığını söyledi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi inşaatında sona yaklaşıldı!

Bursa'nın fethinin ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş hikayesinin özel hazırlanan görsellerle anlatılacağı "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi"nin inşaatında sona gelindi.

Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, Gençlik Parkı'nda kurulacak!

Ankara’da kurulması planlanan Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, alanında bir ilk olacak. Müzenin fikir babası Yanova, “Tarihi sanatla sevdirmek, insanların etkin biçimde sanata katılmalarını sağlamak istiyoruz” dedi

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin inşaatında son durum!

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temeli geçtiğimiz Eylül ayında atılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin inşaatını gezip inceleyen, projenin geldiği nokta hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Antalya Kent Müzesi çalışmaları ne durumda?

Antalya Kent Müzesi’nin kurulmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de onanıyla önemli bir sorumluluk üstlenen Antalya Kent Konseyi, dün gerçekleştirdiği toplantıda durum değerlendirmesi yaptı.

Panorama 1919 Müzesi inşaatında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milli mücadele ruhunu derinden hissettirecek ve yaşatacak Panorama 1919 Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Aydında Menderes müzesi Haberi

Aydında Menderes müzesi

Merhum başbakan Adnan Menderes anısına memleketi Aydın'da kurulması planlanan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin oluşturulacağı Aydın Arkeoloji Müzesi'nin eski binasını gezen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adnan Menderes'in Çakırbeyli mahallesindeki aile konağı ve çiftliğini de gezen Dursun, Demokrasi Müzesi ile Adnan Menderes'in anısını yaşatmak istediklerini, çalışmaları hızlandırmak adına gerekli tüm talimatları verdiğini söyledi. 



Menderes'e ait eşyalar sergilenecek Müzede, Menderes'in hatırasını yaşatacak eserlerin de sergileneceğini dile getiren Dursun, "Öncelikle müzenin kurulması planlanan binanın depreme dayanıklı olup olmadığı tespit edilecek. Binada birtakım onarım ve eklemeler, mimar ve uzmanların gözetiminde hayata geçirilecek. Mimari özelliklerinin uyması durumunda müzenin bir bölümünün etnografya, bir bölümünün de Adnan Menderes Demokrasi Müzesi olarak düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca Menderes ile ilgili sergilenecek eserlerin...