01 / 05 / 2024

Aydın'da Menderes Müzesi açılıyor!

Aydın'da Menderes Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Aydın'da kurulması planlanan ve Adnan Menderes'in hatırasını yaşatacak eserlerin de sergileneceği Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Merhum başbakan Adnan Menderes anısına memleketi Aydın'da kurulması planlanan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin oluşturulacağı Aydın Arkeoloji Müzesi'nin eski binasını gezen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adnan Menderes'in Çakırbeyli mahallesindeki aile konağı ve çiftliğini de gezen Dursun, Demokrasi Müzesi ile Adnan Menderes'in anısını yaşatmak istediklerini, çalışmaları hızlandırmak adına gerekli tüm talimatları verdiğini söyledi. 



Menderes'e ait eşyalar sergilenecek Müzede, Menderes'in hatırasını yaşatacak eserlerin de sergileneceğini dile getiren Dursun, "Öncelikle müzenin kurulması planlanan binanın depreme dayanıklı olup olmadığı tespit edilecek. Binada birtakım onarım ve eklemeler, mimar ve uzmanların gözetiminde hayata geçirilecek. Mimari özelliklerinin uyması durumunda müzenin bir bölümünün etnografya, bir bölümünün de Adnan Menderes Demokrasi Müzesi olarak düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca Menderes ile ilgili sergilenecek eserlerin tespit çalışmasına da başlanacak. Demokrasi Müzesi ile merhum Menderes'in anısını yaşatıp gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz" dedi. 



Dursun'a ziyaretinde, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mehmet Yılmaz da eşlik etti. 


Milat


Geri Dön