05 / 05 / 2024

Ayıplı gayrimenkul nedir

Ayıplı gayrimenkul nedir

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Ayıplı gayrimenkullerde hak arama süresi ne zaman başlar?" sorusunu cevaplandırıyor. İşte Heper'in köşe yazısı;

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 54 milyon 99 bin 498,33 TL sermaye bedeli ile Haşim Gürdamar, Gül Gürdamar Alltıkulaç ve İpek Üstündağ ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

Nisan ayında gayrimenkul satışları Mart'a göre yüzde 29 azaldı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 214 bin 947 gayrimenkul satışı gerçekleştirilirken, söz konusu bu işlemlerden 4 milyar 338 milyon 172 bin 341 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Mart ayında 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı!

Türkiye genelinde mart ayındaki gayrimenkul satış işlemleri şubat ayına göre yüzde 83 arttı. Mart ayında  toplam 277 bin 496 gayrimenkul satışı yapıldı.

Ayışık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayışık Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Bilgehan Bilgiç tarafından kuruldu.

Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

BUÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Çiğdem Mine Yılmaz, ayıplı sayılan binalarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Ev sahipleri hemen bakın! Ayıplı binaların bedelini alabilirsiniz! Uzman isimden son dakika açıklaması! 

Tüketiciler için yeni zırh! Bugünden itibaren başladı! 12 maddede tüketicilerin yeni hakları...

Nisan'da yapılan kanun değişikliklerinin yürürlük tarihi 1 Ekim şeklinde açıklanmıştı. Bu nedenle, bugünden itibaren ayıplı mal ve hizmet satışı’ karşısında korunma zırhının arttığı bir döneme girildi. Peki tüketicilerin yeni hakları neler?

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mal ne demektir?

Ayıplı mal nedir, Ayıplı mal ne demektir? soruları sık sık sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Ay Yalı Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ay Yalı Gayrimenkul Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Ayhan Yolcu ve Yakup Uysal ortaklığında kuruldu.

Alışveriş mağduriyetlerinin çözümü artık e-Devlet’te! Sakız bile alsanız başvurun! İşte adım adım yol haritası

Online alışverişin elimiz ayağımız olduğu bugünlerde ayıplı mal ya da yanlış ürün için tüketiciler e – Devlet üzerinden 10 dakikalık bir işlem ile şikayette bulunabiliyor. Sakın, “Kim uğraşacak?” demeyin! İşte detaylar…

Yabancılara gayrimenkul satışından elde edilen gelir belli oldu!

Türk vatandaşlarının büyük bir kısmı kiralara bile yetişemezken yabancıların Türkiye'de Haziran ayındaki gayrimenkul alımları rekor seviyeye ulaştı. İşte detaylar...

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Ayıplı gayrimenkul nedir Haberi

Ayıplı gayrimenkul nedir

Ayıplı malda başvuru süreleri Bir yazınızda ayıplı gayrimenkullerde hak arama sürelerinden söz etmiştiniz. Bu süreler ne zaman başlar? • K.A. 


Tüketici mevzuatı içinde ayıplı mallarda hak arama süreleri farklılık gösterir. Öncelikle şu aynma dikkat çekmek isterim. Ayıp iki türlüdür. Birincisi açık ayıp ikincisi gizli ayıp. Aleni ayıp, mevcut bir yapıda ilk bakışta anlaşılan hatalı imalattır. Bunun için ilgili yerlere başvuru süresi bir aydır. Örneğin bir bina için konuşuyorsak, binaya girdiğinizde fayanslarda kırık görüyorsanız bu açık ayıptır. Boyalar bozuk, parkeler kabarmışsa bu açık ayıptır. 


İkincisi gizli ayıptır ki bu ayıp ilk bakışta görülemeyen ancak kullanım ile ortaya çıkan ayıptır. Yukanda verdiğim örnekleri ele alırsak, fayans kınk değildir ama kullanmaya başladıktan sonra yerinde kalmayıp dökülmeye başlamıştır veya parkeler ilk etapta düzgündür de kullanmaya...