05 / 05 / 2024

Ayıplı konutun dilekçesi

Ayıplı konutun dilekçesi

Ayıplı konut dilekçesi ile, satın alınan konutun özellikleri belirtilerek, yapılan hatanın giderilmesi veya ödenen bedelden düşülmesi, veya iadesi istenebiliyor. Peki, ayıplı konut dilekçe nasıl yazılır? İşte ayıplı konut dilekçesi..

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

Mirasın reddi dilekçesi 2016!

Miras Hukuku gereğince yasal ve atanmış mirasçılar mirası kabul ve reddetme hakkına da sahip oluyor. Mirasın 3 ay içerisinde bir dilekçe ile reddedilmesi gerekiyor. İşte mirasın reddi dilekçesi 2016...

Ayıplı mal dava dilekçesi örneği!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örneğe uygun olmayan, sahip olması gereken özellikleri taşımayan mal oluyor. Bu mallar için dava açılabiliyor. İşte ayıplı mal dava dilekçesi örneği..

Kapıcı dairesi tahliye dilekçesi!

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmamak ile birlikte; kapıcıya konut verilmişse verilen bu konutun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanıyor. Peki, kapıcı dairesi tahliye dilekçesi nasıl yazılır?

Kooperatif istifa dilekçesi örneği!

Kooperatif üyelerinin kanunen kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden bir dilekçe ile haber verilerek yapılıyor. İşte kooperatif istifa dilekçesi örneği..

Reddi miras dilekçesi hangi mahkemeye verilir?

Yasal ve atanmış mirasçılar, kalan mirası 3 ay içerisinde reddedebiliyor. Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılıyor. Peki, reddi miras dilekçesi hangi mahkemeye verilir?

Fek yazısı dilekçesi 2015!

Konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan fek yazısını almak için bir dilekçe yazılması gerekiyor. İşte fek yazısı dilekçesi 2015...

Reddi miras dilekçesi nasıl yazılır?

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası 3 ay içinde reddedebiliyor. Miras reddi için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edebiliyor. Peki, reddi miras dilekçesi nasıl yazılır?

Ayıplı mal dilekçe örneği 2015!

Ayıbın giderilmesi karşı taraftan istenebiliyor. Ancak karşı taraf ayıbı gidermiyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte ayıplı mal dilekçe örneği 2015...

Banka dosya masrafı iade dilekçesi!

Konut kredisi konutun teminat altına alınması (ipotek) şartıyla veriliyor. Bankaların konut kredisinde açıklayamayacağı masrafları geri ödemesi gerekiyor. İşte, banka dosya masrafı iade dilekçesi!

Temel üstü ruhsatı dilekçesi!

Temel vizesi olarak da bilinen temel üstü ruhsatı, inşaatın yapılacağı yerin belediyesinden gerekli belgeler ve bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte temel üstü ruhsatı dilekçesi örneği..

İnşaat ruhsatı yenileme dilekçesi!

Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıl olarak karşımıza çıkıyor. Belirlenen bu tarihte yapıya başlanmadığı takdir de ruhsat hükümsüz sayılıyor ve yenilenmesi gerekiyor. İşte, inşaat ruhsatı yenileme dilekçesi!

Vergi düzeltme dilekçesi örneği!

Verginin tarh ve tahakkuk aşamalarında yapılan hataların fark edilmesi halinde, mükelleflerce vergi yargısına başvurmadan önce vergi dairesinden düzeltme talep edilebiliyor. İşte vergi düzeltme dilekçesi örneği..

Ayıplı konutun dilekçesi Haberi

Ayıplı konutun dilekçesi

Ayıplı konut dilekçe örneği!

Tüketici Kanunu gereğince, ayıplar için malın tüketiciye tesliminden itibaren 30 gün içerisinde “ayıp ihbarının” yapılması gerekiyor. Ancak, “gizli ayıp” olarak nitelenebilecek ayıplarda (kullandıkça veya sonradan ortaya çıkan veya bir profesyonel örneğin bir inşaat mühendisi veya bir mimarın incelemesi ile bulunabilecek nitelikte ayıplar) zamanaşımı süresinin sonuna kadar dava açılabilmektedir. Ayıplı konutta zamanaşımı süresi 5 yıldır. 


Kendisine ayıplı konut teslim eden tüketiciler, durumu satıcıya iadeli taahhütlü mektup veya noter ihtarnamesi ile bildiriyor. Ayıplı konut dilekçesinde, satın alınan konutun özellikleri belirtilerek, yapılan hatanın giderilmesi veya ödenen bedelden düşülmesi, veya iadesi istenebiliyor.


İHTARNAME ÖRNEĞİ


İHTAR GÖNDERİLEN

MUHATAP    : ………………………………………………………

ADRESİ     :…………………………………………………………………………..


İHTARI GÖNDERENİN

ADI ve SOYADI       :……………………………………………………

ADRESİ         :…………………………………………………..


   

Firmanızdan ……/……/20…… tarihinde ……………………TL. bedelli ………………… …………………………………….konutu satın aldım.Ancak...