03 / 05 / 2024

ayıplı mal yönetmeliği

ayıplı mal yönetmeliği

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örneğe uygun olmaması ya da sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak tanımlanıyor. İşte ayıplı maldan sorumluluk yönetmeliği..

Ayıplı mal yönetmeliği 2015!

Taşınmaz mal alım satım ve kiralamalarında taşınmaz da "ayıplı" olarak tespit ediliyor. Bu gibi durumlarda tarafların sahip olduğu hak ve sorumluluklar Tüketici Hakları Kanun ve yönetmeliklerinde açıklanıyor. İşte ayıplı mal yönetmeliği 2015...

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihinin 3 ay ertelendiğini duyurdu.

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihinin 6 ay ertelendiğini duyurdu.

Otopark Yönetmeliği resmen ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihinin 3 ay ertelendiğini duyurdu.

Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 3 ay ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 31 Mart'a ertelendi...

Hamit Altıntop'tan yapı firmasına 'ayıplı mal' davası!

Galatasaray'ın eski topçusu Hamit Altıntop, Kemerköy’deki lüks villasının inşaatı için 2 milyon TL'ye yapı firmasıyla anlaştı. Fakat  ev kendisine eksik teslim edilince şirkete ‘ayıplı mal’ davası açtı.

İstanbul İmar Yönetmeliği ikinci kez değişti!

İmar Yönetmeliği'nde ikinci kez yapılan düzenleme ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, parsel ayırma, birleştirme ve parsel sınırı düzenlemesi ile ilgili kısıtlamalardan muaf tutuldu...

Yeni İmar Yönetmeliği 1 ay sonra yürürlükte!

Yeni İmar Yönetmeliği 1 Ekim itibari ile yürürlükte olacak. Peki, bu süreçte mevcut yapı ruhsatı başvuruları ne olacak? Mevcut teşekkül ne olacak? İşte yanıtı..

Yeni Tip İmar Yönetmeliği Haziran sonuna ertelendi!

Geçtiğimiz ay müjdelenen Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin 30 Haziran 2017'ye kadar uzatılmasına dair karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı..

Yeni Tip İmar Yönetmeliği Haziran 2017'ye kadar uzatıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve bu yılsonunda yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını müjdeledi.

Düzce Belediyesi otobüs terminali yönetmeliği hazırlandı!

Yakında hizmete girecek olan Düzce Belediyesi Otobüs Terminali için yönetmelik hazırlandı. Düzce Belediyesi Otobüs Terminali Yönetmeliği Belediye Meclisi’nin Meclis ayı toplantı gündemine alındı.

ayıplı mal yönetmeliği Haberi

ayıplı mal yönetmeliği

Ayıplı maldan sorumluluk yönetmeliği!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak tanımlanıyor.


Ayıplı maldan sorumluluğun kimde olduğu ve bu zararın nasıl giderilmesi gerektiği Tüketici Hakları kanun ve yönetmelikleri kapsamıdna açıklanıyor.


Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.


Sözleşmeye konu olan malın, sözleşmede kararlaştırılan süre içinde teslim edilmemesi veya montajının...