05 / 07 / 2024

aylık enflasyon oranları ne zaman açıklanır

aylık enflasyon oranları ne zaman açıklanır

Gayrimenkul kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, dönemin aylık enflasyon oranları doğrultusunda yapılıyor. Peki aylık enflasyon oranları ne zaman açıklanır? Kiraya zam hangi enflasyon oranları ile yapılır?

Emeklilerin 6 aylık farkı kesinleşti! 4A-4B-4C ne kadar emekli maaşı alacak? Hemen bakın!

Milyonlarca emeklinin 6 aylık farkı dün TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarıyla kesinleşti. Peki 4A-4B-4C ne kadar emekli maaşı alacak?  

Türk Hava Yolları çalışanlarının zam oranını açıkladı!

Aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra Türk Hava Yolları çalışanlarının da zam oranı belli olduğu kaydedildi. Altı aylık enflasyon oranlarının açıklanmasıyla Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının da zam oranı açıklandı.

2024 Temmuz SED ödemeleri arttı mı?

Haziran ayı enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, 6 aylık enflasyon oranları ile birçok kalemde ödemelerde değişiklikler yaşanıyor. Memur maaş katsayısındaki artış, SED yardımlarına da yansıyacağı belirtiliyor.

Kiralardaki enflasyon zammı dar gelirli ailelerin belini bükecek!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırı sona erirken kiracılara 12 aylık enflasyon oranında zam yapılabilecek. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarını az bulan ev sahipleri ise ENAG’ın oranını kiracılara dayatırken, yüksek kira bedellerinin de dar gelirlilerin belini bükeceği belirtiliyor. 

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı, kıdem tazminatı zamları! Şimdi hemen Temmuz maaşlarınıza bakın!

Enflasyon ile birlikte memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşlarının yanı sıra 65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı, kıdem tazminatı da değişecek. İşte o son dakika rakamlar...

SSK, BağKur ve memur emeklisine yüzde 20-26 arasında zam: 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı değişmeyecek!

6 aylık enflasyon, Ocak ve Temmuz aylarında emekli maaşlarına zam şeklinde yansıyor. SSK, BağKur emeklisi ve memur emeklisi zam oranları belli olurken, en düşük emekli maaşı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Konut kredisi faizleri sil baştan! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka hesaplama!

Konut satışlarında düşüş devam ederken ev almak isteyenler de konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki 3 milyon TL konut kredisi 120 ay vadeli olarak kullanıldığında aylık taksitleri ne kadar?

3 milyon TL konut kredisinin aylık ödemesi ne kadar?

Ev almak isteyenler en ucuz faiz oranlarını araştırıyorlar. Vatandaşlar, 3 milyon TL'ye hangi banka ne kadar faiz veriyor merak ediyor. Buna göre, 3 milyon TL'lik kredinin 10 senelik ödemesi aylık olarak ne kadar? 

Araba almak isteyenler dikkat! 200 bin lira taşıt kredisi aylık taksit tutar ve geri ödemesi ne kadar?

Araba almak isteyen vatandaşlar taşıt kredisi oranlarını, taksit tutarı ve geri ödeme seçeneklerini merak ediyor. 200 bin lira taşıt kredisi aylık taksit miktarı nasıl hesaplanır? 48 ay vadeli 200 bin Türk Lirası taksit miktarları ve toplam geri ödemesi ne kadar?

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

400 bin TL taşıt kredisinin banka banka aylık taksiti ne kadar? İşte son dakika taşıt kredisi hesaplama tablosu!

Taşıt kredilerinde son 22 yılın zirvesi yaşanırken yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler de bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Peki 400 bin TL taşıt kredisi 36 ay vadeli olarak çekilirse aylık taksiti ne kadar? 

120 ay vadeli konut kredisi hesaplama tablosu! 850 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar? Yapı Kredi, Akbank, Garanti...

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak edilen ve araştırılan konut kredisi faiz oranları güncellendi. Peki 850 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

1.5 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka 120 ay vadeli konut kredisi tablosu!

Bankalar, konut kredi faiz oranlarını güncellemeye devam ederken, 1.5 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri de yeni bir konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte banka banka 120 ay vadeli konut kredisi tablosu!

aylık enflasyon oranları ne zaman açıklanır Haberi

aylık enflasyon oranları ne zaman açıklanır

Aylık enflasyon oranları ne zaman açıklanır?

Gayrimenkul kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, dönemin aylık enflasyon oranları doğrultusunda yapılıyor. Mesken kiralamalarında yalnız ÜFE oranları baz alınırken, işyeri kiralamalarında böyle bir sınırlama bulunmuyor.


TÜİK enflasyon zamanı:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon oranlarını belli aralıklarla açıklanıyor. Kira bedeli hesabında kullanılan Üretici Fiyat Endeksi verileri, her ay belli bir günde açıklanıyor.


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi oranları ile diğer ÜFE oranları TÜİK tarafından her ayın 3'ünde veya takip eden işgününde saat 10:00'da haber bülteniyle kamuoyuna duyuruluyor. 


Veriler, veri tabanında ve haber bülteni aracılığıyla tüm ilgililere eş zamanlı olarak dağıtılıyor.


Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce başka kurumların verilere ulaşması mümkün olmayıp; yöntem değişiklikleri ve endeks güncellemeleri ile ilgili bilgiler kamuoyuna duyuruluyor.


Haziran 2014 dönemine ait enflasyon oranları 3 Temmuz 2014 tarihinde açıklandı. İşte...