06 / 05 / 2024

Ayvacık-Küçükkuyu yolu

Ayvacık-Küçükkuyu yolu

Çanakkale-İzmir karayolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve yaklaşık 40 dakikada katedilebilen yol 5 dakikada tamamlanacak.

Ayvacık Küçükkuyu'da imar tartışması!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Küçükkuyu beldesinde, yeni imar planı dijital ortama taşınırken, rant iddiaları da alevlendi.

Çanakkale Ayvacık Tüneli 2023'te tamamlanacak!

Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve 45 dakikada geçilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampaları, yapımı devam eden iki tünelin 2023'te tamamlanıp hizmete açılmasıyla 5 dakika gibi kısa bir sürede geçilebilecek...

Ayvacık Belediyesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Ayvacık'ta!

19 Mayıs Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, proje üretmek için Ayvacık İlçesini seçtiler.

Çanakkale Ayvacık'taki binalar neden yıkıldı?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği ekipleri Ayvacık'ta hasar gören binaları incelemeye aldı. Ekip, binaların mühendislik hizmeti almadığı için yıkıldığını söyledi.

Ayvacık Taşağıl Köyü'ndeki kontrollü olarak yıkıldı!

Ayvacık Taşağıl Köyü'ndeki caminin minaresi tehlike oluşturması nedeniyle kontrollü olarak yıkıldı.

Çanakkale Ayvacık’ta bin 8 yapı hasarlı!

Çanakkale Ayvacık’ta deprem felaketi bitmiyor. Bölgede yapılan hasar tespit çalışmalarına göre bölgede 1008 yapıda hasar tespit edildi. 895 adet konutun ise zarar bedelinin tespiti tamamlandı.

Ayvacık’ta yeni konut sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremin ardından depremzedeleri yeni konut müjdesi heyecanlandırdı.

Çanakkale Ayvacık'ta konteyner kent kuruldu!

AFAD ve Türk Kızılayınca, Çanakkale Ayvacık'ta üst üste yaşanan depremlerin ardından mağdur vatandaşlar için bölgede konteyner kent kurulumuna başlandı.

Orhan Tavlı, Ayvacık'ta incelemelerde bulundu!

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ayvacık İlçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.

Samsun Ayvacık'a arap yatırımcı ilgisi!

Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Ayvacık'ın çehresi değişiyor!

150 yıllık bir tarihi olan Ayvacık'ta bir ilke imza atan ve üç dönemdir partisinin de oylarını arttırara belediye başkanlığını kazanan Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ilçesinin çehresini emin adımlarla değiştiriyor.

Çanakkale Ayvacık Tüneli ne zaman tamamlanacak?

Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Can Aksoy, Çanakkale-Ezine-Ayvacık-Küçükkuyu Yolunun bir parçası olan Ayvacık Tünellerinde incelemelerde bulundu. Projenin önümüzdeki yıllarda tamamlanması hedefleniyor.

Çanakkale Ayvacık TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Ödemelere göre 240 aya varan vade imkanı sağlanan projede emekli kategorisinde toplamda 160 adet daire bulunuyor. Peki Çanakkale Ayvacık TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Ayvacık-Küçükkuyu yolu Haberi

Ayvacık-Küçükkuyu yolu

Çanakkale-İzmir karayolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan 24 kilometrelik Kazdağları rampaları, yapımı devam eden 2 tünelin 2023'te tamamlanıp hizmete açılmasıyla 5 dakika kadar kısa bir sürede geçilebilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan karayolunda başlatılan bölünmüş yol ve tünel çalışmaları devam ediyor.  

Tünellerin Şantiye Şefi Samet Yılmaz çalışmaları tam gaz devam eden tünellerle ilgili şunları söyledi; "T1 ve T2 adı verilen iki tünelimizde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. T1 tünelindeki çalışmalar Haziran 2016'da başlamıştı. Bu tünelimizdeki çalışmaları bu yılın sonunda tamamlamayı planlamaktayız. T1'deki iki yönde de yaklaşık olarak yüzde 92'lik bölümü tamamlamış bulunuyoruz. Tünelimizdeki bir hatta 133, diğer hatta da 162 metrelik alan kaldı."

Tünelin inşaatında 300 işçi çalışıyor. Çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Yılmaz, "Burada...