15 / 05 / 2024

Ayvalık hazine arazileri

Ayvalık hazine arazileri

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı mahallelerde bulunan hazine arazilerinin satışını TBMM gündemine taşıdı.. 

Milli Emlak 34 ilde hazine arazileri satışı başladı...

Milli Emlak, Hazine arazileri listesi yayımlandığını açıkladı. Milli Emlak / arsa satışları 2024 ilanlarını yayımlandı. Buna göre, satılık hazine arazileri, arsalar için sudan ucuz fiyatlarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi 25 Şubat'a ertelendi!

Balıkesir'de, Ayvalık Tabiat Parkı içerisindeki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının 20 yıllığına kiralanması için gerçekleştirilmesi beklenilen ihale 25 Şubat'a ertelendi...

Ayvalık Tabiat Parkı imara mı açılıyor?

11 Şubat 2019’da ihaleye çıkan Ayvalık Parkı için Ayvalık halkı imza kampanyası başlattı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise Ayvalık Parkı’nın doğal kalmasını talep etti.

Hülya Avşar’ın hayalleri suya düştü! Ayvalık Çiçek Adası’na rekor fiyat!

Hülya Avşar’ın almak istediği Ayvalık’ta bulunan Çicek Adası’na 135 milyon TL istendi. Avşar tamamen hayalinden vazgeçti.

Ayvalık Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor!

Balıkesir’de Ayvalık Tabiat Parkı 20 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ihaleyi 11 Şubat’ta gerçekleştirecek.

Ayvalık Kadı Camii restore ediliyor!

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın adımıyla ilçede kamu kurumlarına ait tarihi ve kültürel mekanların restorasyonları başladı.

Balıkesir Ayvalık'ta 8.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık Küçükköy'de yer alan gayrimenkulü 9 milyon 40 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

Ayvalık'ta 8.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık Küçükköy'de yer alan gayrimenkulü 8 milyon 237 bin 500 TL bedelle satışa çıkardı.

Ayvalık'ta 17.3 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Ayvalık'ta yer alan 2 adet arsayı 17 milyon 278 bin 100 TL bedelle satışa çıkardı.

Balıkesir Ayvalık'ta 8.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık'ta yer alan arsayı 8 milyon 237 bin 500 TL bedelle satışa çıkardı.

Ayvalık Küçükköy'de 9 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir Ayvalık'ta yer alan arsayı 9 milyon 40 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

Ayvalık hazine arazileri Haberi

Ayvalık hazine arazileri

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı mahallelerdeki hazine arazilerinin satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye soran Tüm, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Çamoba, Akçapmar, Bağyüzü ve Karaayıt Mahalleleri başta olmak üzere toplam 16 mahallede (köy) halkın yaşadığı arazilerin bir kısmı hazine tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldığını söyledi.

Bu arazilerin üzerindeki evlerle birlikte metrekaresi 45 bin lira civarında ihaleyle satışa çıkarılması köylerde yaşayan halkı ciddi şekilde mağdur ettiğini ifade eden CHP'li Tüm 6 soru sordu.

Tüm'ün soruları

1.    Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı mahallelerin (köy) hangilerinde yukarıda bahsi geçen durum yaşanmaktadır? Bu köylerdeki araziler hangi tarihlerde ihale yoluyla satışa çıkarılacaktır?

2.    Yüzyıllardan beri bahsi geçen köylerde yaşayan halkın arazi ve evlerinin ihaleyle satışa çıkarılarak mağdur edilmesinin...