01 / 05 / 2024

Ayvalık'taki bazı hazine arazilerinin satışı meclis gündeminde!

Ayvalık'taki bazı hazine arazilerinin satışı meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı mahallelerde bulunan hazine arazilerinin satışını TBMM gündemine taşıdı.. 



Ayvalık taki bazı hazine arazilerinin satışı meclis gündeminde!

 

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı mahallelerdeki hazine arazilerinin satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. 

 

Sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye soran Tüm, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Çamoba, Akçapmar, Bağyüzü ve Karaayıt Mahalleleri başta olmak üzere toplam 16 mahallede (köy) halkın yaşadığı arazilerin bir kısmı hazine tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldığını söyledi.

 

Bu arazilerin üzerindeki evlerle birlikte metrekaresi 45 bin lira civarında ihaleyle satışa çıkarılması köylerde yaşayan halkı ciddi şekilde mağdur ettiğini ifade eden CHP'li Tüm 6 soru sordu.

 

Tüm'ün soruları

 

1.    Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı mahallelerin (köy) hangilerinde yukarıda bahsi geçen durum yaşanmaktadır? Bu köylerdeki araziler hangi tarihlerde ihale yoluyla satışa çıkarılacaktır?

 

2.    Yüzyıllardan beri bahsi geçen köylerde yaşayan halkın arazi ve evlerinin ihaleyle satışa çıkarılarak mağdur edilmesinin gerekçesi nedir?

 

3.    îhale sonrası satışın gerçekleşmesi durumunda köylülerin yıllarca yaşadığı evlerinden tahliye edilmesi sosyolojik açıdan ne tür sonuçlara neden olacaktır?

 

4.    İntemete koyulan ilanlarda arazilerle birlikte evlerin de fotoğraflarının bulunmasının gerekçesi nedir? Arazinin satışı durumunda evlerin durumu ne olacaktır?

 

5.    Arazileri ve evleri ihale yoluyla satışa çıkarılan köylülerin yaşadığı mağduriyetler çözülecek midir? Mağduriyetlerin giderilmesi adına neler yapılacaktır?

 

6.    Türkiye’de benzer durumun yaşandığı kaç mahalle bulunmaktadır? Bu mahallelerde (köy) yaşanan mağduriyetler nasıl çözülmüştür?

 


Geri Dön