15 / 05 / 2024

Ayvalık hazine arazisi satışı

Ayvalık hazine arazisi satışı

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı mahallelerde bulunan hazine arazilerinin satışını TBMM gündemine taşıdı.. 

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

Ve hükümet düğmeye bastı! 32 ilde yüzde 25 peşinatla Hazine arazisi satışı başladı

Hükümetin son dönemde artan konut ihtiyacına cevap verebilmek için devreye aldığını açıkladığı uygun fiyatlı hazine arazisi satışları başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaş ev sahibi olabilsin diye arazilerini halka evet peşkeş çekeceğiz" açıklaması yapmıştı.

Yaklaşık 13 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılının ilk 6 ayında 39 şehirde toplam 12,9 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı.

Muş'ta yaklaşık 480 bin metrekare hazine arazisi kullanıcılara satılacak!

Muş Hasköy'de 478 bin metrekare civarındaki hazine arazisi kullanıcılara satılmak üzere belediyeye devredildi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

İzmir Menderes'te 50 dönümlük hazine arazisi Diyanet'e devredildi!

İzmir’in Menderes ilçesinde yer alan ve mülkiyeti Hazine’ye ait yaklaşık 50 dönümlük arazi Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce Etibank tarafından kullanılan alanın planlarında da değişiklik yaptı. 

16 bin kişiye 1.2 milyon dekar hazine arazisi kiralandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, tarım yapılması amacıyla tarımsal arazi edindirme çalışmalarına 195 köyde 15 bin 951 çiftçi ailesine, 1 milyon 27 bin 782 dekar hazine arazisi verildi.

Pamukkale'de hazine arazisi üzerindeki binalar yıkıldı!

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Karakurt bölgesinde hazine arazisi üzerinde inşa edilmiş kaçak yapıların yıkımı başladı. Yıkılan barakaların imar barışı fırsatından yararlanmak istediği öğrenildi.

Ayvalık'taki bazı hazine arazilerinin satışı meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı mahallelerde bulunan hazine arazilerinin satışını TBMM gündemine taşıdı.. 

Ayvalık Belediyesi'nden 19,9 milyon TL'ye satılık arsa!

Ayvalık Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde yer alan arsayı çıkardı. 20 bin 336,77 metrekare arsanın tahmini bedeli ise 19 milyon 934 bin 224,23 TL. İşte ihale ilanı...

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara açılmadı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uğur, parkın imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara mı açılacak?

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın koruma derecesinin düşürülmesine yönelik çalışma TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile önemli turizm merkezlerinden Cunda Adası'nda inşa edilen Ayvalık Cunda Köprüsü'nde inşaat sürüyor.

Ayvalık hazine arazisi satışı Haberi

Ayvalık hazine arazisi satışı

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı mahallelerdeki hazine arazilerinin satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye soran Tüm, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Çamoba, Akçapmar, Bağyüzü ve Karaayıt Mahalleleri başta olmak üzere toplam 16 mahallede (köy) halkın yaşadığı arazilerin bir kısmı hazine tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldığını söyledi.

Bu arazilerin üzerindeki evlerle birlikte metrekaresi 45 bin lira civarında ihaleyle satışa çıkarılması köylerde yaşayan halkı ciddi şekilde mağdur ettiğini ifade eden CHP'li Tüm 6 soru sordu.

Tüm'ün soruları

1.    Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı mahallelerin (köy) hangilerinde yukarıda bahsi geçen durum yaşanmaktadır? Bu köylerdeki araziler hangi tarihlerde ihale yoluyla satışa çıkarılacaktır?

2.    Yüzyıllardan beri bahsi geçen köylerde yaşayan halkın arazi ve evlerinin ihaleyle satışa çıkarılarak mağdur edilmesinin...