01 / 05 / 2024

ayvalık Kırlangıç yağ fabrikası

ayvalık Kırlangıç yağ fabrikası

Kırlangıç yağ fabrikası sosyal hayata kazandırılıyor. Kırlangıç fabrikasının 100 yıllık sabunhanesinde basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Rahmi Gençer. "Bu. Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm projesi.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ile 1.200 vatandaş deprem dirençli bu konutlara kavuşacak!

Teslimler için geri sayımın başladığı Kırlangıç Evler projesi ile ilgili bir paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Siyasi manipülasyonlarla tam 17 ay geciktirilen projemizi hızla tamamlıyoruz. Yaklaşık 1.200 vatandaşımız deprem dirençli bu konutlarda yaşayacak." dedi.

Ayvalık'ta tapu anlaşmazlığı kavgası: 1 ölü!

Balıkesir Ayvalık'ta çıkan tapu anlaşmazlığı kavgasında bir kişi yaşamını yitirdi...

Ayvalık'a tam donanımlı yaşlı bakımevi!

Ayvalık’ın tam donanımlı ilk yaşlı bakımevi için çalışmalar başladı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile bağışçı Cihan Şişman arasında protokol imzalandı.

Ayvalık Kırlangıç Fabrikası Kültür Merkezi oluyor!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19. yüzyılda inşa edilen ancak 2001’de üretimine son verilen atıl durumdaki "Kırlangıç Zeytinyağı ve Sabun Fabrikası" restore edilecek.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumu yapıldı!

İzmir Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Bölümü Restorasyon Yüksek Lisans Programında Ayvalık'ın Kentsel SİT Alanı Analiz sunumunu yaptı.

Ayvalık Belediyesi'nden 5.1 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Ayvalık Belediye Başkanlığı, Tellikavak, Mithatpaşa, Kemalpaşa ve Sakarya mevkiilerinde bulunan 7 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin toplam bedeli 5 milyon 113 bin 500 TL olarak belirlendi.

Ayvalık'ta 7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Balıkesir Defterdarlığı Ayvalık Malmüdürlüğü, Ayvalık Küçükköy-Sarımsaklı'da bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaları toplam bedeli 7 milyon 82 bin 515 TL olarak belirlendi.

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

Ayvalık Belediyesi'nden 6.7 milyon TL'ye satılık 15 gayrimenkul!

Ayvalık Belediye Başkanlığı, 5 mahallede bulunan 15 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulleri toplam bedeli 6 milyon 772 bin 500 TL olarak belirlendi. İhalesi 9 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Leke Jeans inşaat işlerinden dolayı sıkıntı yaşıyor!

Hazırgiyim ihracatçısının finansmana erişimini sağlamak için protokol imzalandı. Bu destek, akıllara iflas erteleme isteyen Leke Jeans’i getirdi. İHKİB Başkanı Tanrıverdi, Leke Jeans’in inşaat işlerinden dolayı sıkıntı yaşadığını söyledi.

Ayvalık'a sörf merkezi geliyor!

Ayvalık Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı 13 gündem maddesi ile yapıldı. Spor alanında yapılacak olan spor dalı olarak da sörf ve yelken sporunu seçtiklerini bildiren Gençer, "Bakanlık da bizimle aynı görüşte." dedi.

Ayvalık İmam Hatip Lisesi'nde inşaat başladı!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İlçe Müftülük binası yanındaki 6 dönümlük alanda okul ile Kamyoncular Kooperatifi yanında yapımına başlanan 200 kişilik öğrenci yurdunun hafriyat çalışmaları başladı.

ayvalık Kırlangıç yağ fabrikası Haberi

ayvalık Kırlangıç yağ fabrikası

Kırlangıç fabrikası bundan 100 yıl önce sabunhane yapılmış, sonra çevresi geliştirilmiş, büyümüş, rafineri ilave edilmiş, zeytin dolum yerleri ilave edilmiş. Kırlangıç fabrikasının mazısı 100 yıldan fazla. İnsanlara iş kapısı olmuş, aş kapısı olmuş. Ayvalık'ın güzel zeytin yağını, sabununu dünyaya tanıtmış. 

Bundan yaklaşık 17 sene önce eski belediye başkanlarından Ahmet ağabeyimiz Ahmet Tüfekçi burayı satın almış. 

20 bin metrekarelik bu yer yaklaşık 17 senedir belediyemizde. Deniz kıyısında böyle bir yerimiz var. Burası gerçekten çok kıymetli bir yer. Hepimiz bu yerin üzerine titriyoruz. 

Burasının sosyal hayata kazandırılması gerekiyor. 

Mimar Ersen Gürsel Kırlangıç'ı inceledi. 

Geçmişten de aldığımız bilgilerle bu fabrikayı hem halkımıza, hem sosyal hayata kazandıracak, hem şehrimize yeni bir nefes alacak bir yer yapacağız. Yani burası bir AVM olmayacak. 

İçinde müzeler olacak. Aynı zamanda Ayvalık'ın sanatçıların kendilerini...