04 / 05 / 2024

ayvalıktan arazi alan ünlüler

ayvalıktan arazi alan ünlüler

Ayvalık; son yıllarda tatilciler kadar iş dünyasının da gözde beldeleri arasında yer alıyor. Bodrum ve Çeşme'nin pabucunu dama atan ilçe; doğal güzelliği, tarihi zenginliği ve eşsiz dokusuyla yatırımcıları kendine çekiyor...

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Milli Emlak Ayvalık'ta arazi satacak! 

Balıkesir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü-Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Ayvalık Küçükköy'de yer alan araziyi satışa çıkardı. 

Ankara Keçiören'de taksitle satılık lojmanlar! 200 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara ili, Keçiören ilçesi, Aşağı Eğlence, İncirli ve Ayvalı mahallelerinde yer alan lojmanları satıyor. Konutların fiyatları 200 bin TL'den başlıyor...

Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31450 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beşiktaş Ulus'taki arazi için tartışma büyüyor!

Beşiktaş Ulus'ta bulunan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'plansız alan' olarak kayıtlara geçen arazi için "yeşil alan" olsun denmişti. Söz konusu arazi için 3 ortak tarafından satın alındıktan sonra imar değişikliği yapıldı. 

Bekir Pakdemirli: Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan" dedi.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Balıkesir Ayvalık'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

Buradan 1100 TL'ye 1 metrekare arazi alan lady ve lord oluyor!

Türkiye'de, İskoçya'nın batı kıyısındaki tarihi Glencoe Bölgesi'nden 1 metrekarelik arazi alarak lady ve lord unvanına sahip olan 52 bin 500 kişi bulunuyor.

Ayvalık'taki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Balıkesir İli, Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31256 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Arazi alan köye göç ediyor! Köye dönüş hızlandı! 

Sanayicilerin araziye yatırım yaptığını söyleyen Büyük yatırımcı tarım sektöründe yer almaya başladı. Örneğin Mersin ve civarında 500 – 1000 dönümlük tarım alanları hızla satılıyor. Yatırımcılar ibreyi tarıma çevirdi'' dedi.

ayvalıktan arazi alan ünlüler Haberi

ayvalıktan arazi alan ünlüler


Altı yıl önce Ayvalık'ın Cunda Adası'nda tarihi bir şapel ve yel değirmenini restore ettirerek, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'in babası Necdet Kent'in adına bir kütüphane yaptıran Rahmi Koç; şimdi de Ayvalık Setur Marina'nın karşısındaki devlet hastanesinin arazisini satın aldı. Koçlar, hastanenin 40 yıllık eski binası, Ayvalık'ın Cennet Tepesi mevkiindeki yeni binasına taşındıktan sonra, ağaçlar arasındaki geniş araziye otel yaptırmayı planlıyor. 1972'den beri hizmet veren hastane binasının eski ve modern olmaması nedeniyle, 2010 yılında yıkım kararı alınmıştı. Yeni hastane binası tamamlanıp hizmete girdikten sonra, eski hastane binası yıkılacak ve Koçlar'ın otelinin yapımına başlanacak.


MANASTIRI KONUT YAPTI

Ayvalık'a yatırım yapan sadece Koç Ailesi de değil. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Cunda Adası'ndaki Ayışığı Manastırı'nı satın alarak konuta dönüştürmüştü. Şimdi Bülent Eczacıbaşı'nın...