02 / 05 / 2024

ayvansaray Millenium Golden Horn Hotel

ayvansaray Millenium Golden Horn Hotel

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen Ayvansaray Türk Mahallesi'nde hizmet verecek otel için iş birliği anlaşması imzalandı.Başkan Demir, "Burası tasarımcıların, İstanbulluların uğramak istediği önemli bir yer olacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3 katlı ofisi kiraya veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Ayvansaray'da konumlanan 3 katlı binayı ofis olarak kiraya vereceğini ilan etti. İşte ihale detayları...

Ayvansaray 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Ayvansaray Mahallesi, 1830 ada, 3 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.09.2021 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ayvansaray İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Ayvansaray İskelesi’ne ait 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Fatih'te 4 katlı bina tahliye edildi!

İstanbul Avrupa Yakası Fatih Ayvansaray'da yer alan 4 katlı bina acil olarak tahliye edildi...

Ayvansaray'da spor merkezi inşa ediliyor!

İstanbul Fatih Belediyesi, Ayvansaray'da gençlerin talebine yönelik spor merkezi inşa ediyor.  Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, söz konusu inşaat merkezinin inşasını inceledi. 

Ayvansaray Kasım Günani Semt Konağı'nın inşaatı tam gaz!

Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde inşa edilen Kasım Günani Semt Konağı ve Kütüphanesi’nin inşaatı tam gaz devam ediyor...

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ne zaman açılacak?

Balat – Ayvansaray arasındaki kısmı yeniden inşa edilen Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nı yıl sonuna yetiştirmek için hummalı bir çalışmalar devam ediyor...

Eminönü-Alibeyköy Tramvay inşaatının bir kısmı çöktü!

İnşaat çalışmaları 2016'da başlayan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın Balat-Ayvansaray arasındaki 1 kilometrelik kısmında çökme ve kayma yaşandı. 1 kilometrelik kısım kırılıp tekrar yapılacak...

Ayvansaray'da 3 katlı metruk bina çöktü!

İstanbul'un Ayvansaray bölgesinde yer alan 3 katlı metruk bina büyük bir gürültü ile çöktü. Binanın ön cephesi ayakta kalırken, diğer bölümlerin yıkımı gerçekleşti.

Millenium West İstanbul Hotel'in tercihi Daikin oldu!

Arke Yapı AŞ tarafından İstanbul Yenibosna’da başlayan Millenium West İstanbul Hotel projesinde büyük projelerin aranılan markası Daikin tercih edildi.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Ayvansaray imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih İlçesi, Ayvansaray Mahallesi'ndeki koruma amaçlı nazım imar planı değişikliğine ilişkin imar planı bugün askıya çıkarıldı. 

Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Fatih Belediyesi’nin 2006 yılında projelendirme çalışmalarını başlattığı Ayvansaray Kentsel Yenileme Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

ayvansaray Millenium Golden Horn Hotel Haberi

ayvansaray Millenium Golden Horn Hotel

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yenilenen Ayvansaray Türk Mahallesi'nde hizmet verecek Millenium Golden Horn Hotel için Millenium & Copthorne Hotel Grubu ile Altın İstanbul AŞ arasında iş birliği anlaşması imzalandı.


Fatih Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Demir, yenileme çalışmaları devam eden Ayvansaray Türk Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende, yenileme projesinin kentsel dönüşümün özel örneklerinden birini teşkil ettiğini söyledi.


Bölgenin İstanbul için önemli bir turizm noktası olduğunu belirten Demir, "Bölgenin önemli fonksiyonlarından birini bu otel karşılayacak. Bu işbirliği son derece önemli, gurur kaynağımız." dedi. 


Proje kapsamında 15 evi restore ettiklerini aktaran Demir, uluslararası bir kuruluşun otel için Ayvansaray Türk Mahallesi'ni seçmesinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.


İş birliğinin önemini vurgulayan Demir, "8 bin 500 yıllık tarihiyle ve hemen yanı başında Bizans surlarının bulunduğu yegane...