05 / 05 / 2024

Ayvansaray Üniversitesi kurulacak

Ayvansaray Üniversitesi kurulacak

Plato Meslek Yüksekokulu, 'Ayvansaray Üniversitesi' oluyor. Yazıcı, 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane enstitü açmayı planladıklarını söyledi.

Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, olası İstanbul depremini değerlendirdi. Uzman isimden şok eden İstanbul açıklaması! İstanbul'da çadır kurulacak yer bile yok! Olası İstanbul depreminde...

Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak!

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılan anlaşma ile Konya OSB’ye Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Kandilli'ye yapı laboratuvarı kurulacak!

İBB ile Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Kandilli Rasathanesi kampüsüne yapı laboratuvarı kurulacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı 3 yeni tıp fakültesi kurulacak!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde İzmir, Trabzon ve Bursa illerinde yeni tıp fakülteleri kurulacak.

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü Aliağa'da kurulacak!

Ege Üniversitesi'nin yeni kampüsü, İzmir’in Aliağa ilçesinde Çaltılıdere bölgesinde bin 200 dönümlük alan üzerine kurulacak. Dev kampüsün, kentin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına önemli katkılar sunması planlanıyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurulacak!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı. Üniversitede eğitime devam eden Sağlık Yüksekokulu fakülteye dönüştürülecek.

Ankara Garı'nın yerleşkesi Medipol Üniversitesi’ne mi verilecek?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan, Ankara Garı yerleşkesi alanına kurulacak üniversite hastanesinin Medipol Üniversitesi’ne verileceğini iddia etti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Malatya Turgut Özal Üniversitesi" kararı aldığı duyuruldu. Üniversite müjdesi kentte coşkuyla karşılandı...

Gaziantep Bilişim ve Teknoloji Üniversitesi kente değer katacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’e kurulacak ikinci devlet üniversitesi için adeta Ankara-Gaziantep arasında mekik dokudu.

Lokman Hekim Üniversitesi kurulacak!

Ankara'da Sevgi Vakfı tarafından Lokman Hekim Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kuracak.

Lokman Hekim Üniversitesi kuruluyor!

Ankara'da yeni bir vakıf üniversitesi kuruluyor. Sevgi Vakfı tarafından kurulacak olan üniversitenin adı Lokman Hekim Üniversitesi olacak...

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Beykoz Üniversitesi’nin imar planına onay!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun yaklaşık 3,5 kilometre güneyinde kurulacak olan Beykoz Üniversitesi'nin imar planları onaylandı.

Ayvansaray Üniversitesi kurulacak Haberi

Ayvansaray Üniversitesi kurulacak

Plato Meslek Yüksekokulu, 'Ayvansaray Üniversitesi' oluyor. Yazıcı, 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane enstitü açmayı planladıklarını söyledi.


Halihazırda 4 bin 300 öğrencisi bulunun Plato Meslek Yüksekokulu 'üniversite' oluyor. Üniversitenin ismi 'Ayvansaray Üniversitesi' olacak. YÖK onayı alındı, bürokratik süreç bekleniyor. Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı, "Üniversite için 98 milyon lira sermaye ayırdık. Yatırıma hazır, kenarda duruyor. Planımız Meslek Yüksek Okulu ile üniversitenin birleşmesi" dedi.


Ayvansaray Üniversitesi faaliyete geçtiğinde 3 fakülte, 1 uygulamaları bilimler yüksekokulu ve 2 tane de enstitü açmayı planladıklarını belirten Yazıcı, "Üniversitemiz açıldığında MYO'muz üniversiteye bağlanacak. MYO üniversite doğuracak. Bu yurt dışında çoktur. İngiltere'de politeknikler üniversiteleşmiştir. Yani mesleğe yönelik eğitim yapan okullar üniversiteleşmiştir" dedi. Ayvansaray Üniversite'nin bir şehir içi üniversite olarak konumlanacağını ifade...