17 / 06 / 2024

azerbaycan 2015 avrupa oyunları

azerbaycan 2015 avrupa oyunları

Uluslararası sporda yükselişe geçen ve Türkiye'nin kardeş ülkesi olan Azerbaycan, 2015'te ilk kez yapılacak Avrupa Oyunları'na ev sahipliği için hazırlanıyor. Başkent Bakü'de müthiş tesisler yükseliyor.

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

IMF'ten Avrupa'ya doğal gaz kesintisi uyarısı: Ciddi sonuçları olur

Rusya ve Ukrayna savaşı yüzünden enerjide bağımlı olduğu Rusya'ya karşı ipleri atıp rotayı Azerbaycan'a çeviren Avrupa ekonomisi doğal gaz sorununu nasıl aşacak? Fatura beklenenden büyük mü çıkacak? IMF, söz konusu tehlike için Avrupa'yı uyardı.

Avrupa Rusya'nın kestiği gazın yerini dolduracak formülü buldu

Rusya'nın doğal gaz ödemelerini Avrupa'dan rubleyle yapmasını istemesinin ardından başlayan krizde vanaları kapanan Avrupa, gaz tedariğini sağlama almanın yolunu buldu. Avrupa ülkeleri bu kışı sıkıntı yaşamadan geçirmek için rotayı Azerbaycan'a çevirdi.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

2015 ile 2019 yılları arasında 712 bin gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 2019 Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre 2015-2019 yılları arasından İstanbul Avrupa Yakası’nda 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bine ulaştı.

Afganistan demiryoluyla Avrupa'ya bağlanıyor

Afganistan'ı, Türkmenistan, Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan üzerinden Avrupa'ya bağlayacak demiryolu 28 Kasım'da açılıyor.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

TANAP'ın finansmanı için Azerbaycan ile görüşmeler başladı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Trans-Anadolu doğalgaz boru hattı projesi (TANAP) için finansman sağlamak üzere Azerbaycan ve Türkiye ile görüşmelere başladı.

Türkiye ekonomisi 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 4 ile tahminlerin üstünde büyüdü. Bu büyüme hızıyla Türkiye, G20 4'üncüsü oldu. Yüzde 2.4 büyüyen ABD'yi ve Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

Milyonerler Avrupa'dan taşınıyor!

Avrupa şehirlerinde yaşayan ve kişisel servetleri milyon doları aşan zenginler bu bölgelerden ayrılarak başka ülkelere taşınıyor. 2015 yılında dünyada en fazla sayıda milyoner göçünü Avrupa şehirleri verdi.

2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı!

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

Türk yapı sektörü Avrupa için atakta!

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi, Avrupa’nın en büyük 2’nci yapı fuarı olan ve bu yıl 2 bin 600 katılımcı firma, 350 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan “Paris Batimat 2015”e bünyesinde bulunan 16 firma ile milli katılım gerçekleştirdi.

Avrupa Konutları 2016'da iki projesini satışa sunacak!

Avrupa Konutları markasıyla 2015'te iki projesini satışa sunan Artaş İnşaat, 2016'da Avrupa Konutları markalı iki projesini daha satışa sunacak. Artaş'ın yeni projeleri Avrupa Konutları Başakşehir ve Avrupa Konutları Atakent isimlerini taşıyacak.

azerbaycan 2015 avrupa oyunları Haberi

azerbaycan 2015 avrupa oyunları

Uluslararası sporda yükselişe geçen Azerbaycan, 2015'te ilk kez düzenlenecek Avrupa Oyunlan'na başkent Bakü'de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 


Oyunları olmayan tek kıta olarak kalan Avrupa'ya yeni bir sportif heyecan yaşatacak dev organizasyon için komşuda geri sayım hızla sürüyor. Bir yandan tesislerin inşaatı tamamlanırken, diğer yandan oyunlann planlama çalışmaları yapılıyor. 


DEV STADA TÜRK DAMGASI 

12-28 Haziran 2015'te düzenlenecek bu ilk Avrupa Oyunları'nın mükemmel organizasyonu için Azerbaycan hiçbir yatırımdan kaçınmıyor. 


Bakü adeta dev bir şantiyeye dönüştü. 6 bin sporcunun 17 gün boyunca 245 madalya için yarışacağı oyunlarda kullanılacak tesislerden yedisi yeni yapılıyor, beşi yenileniyor. 


Bakü'deki tesisler arasında en fazla dikkat çeken Ulusal Stadyum, bir Türk firması olan Tekfen İnşaat'ın eseri. Açılış ve kapanış müsabakaları ile atletizme ev sahipliği yapacak stat 65 bin kişilik kapasiteye sahip. 

23 aylık çalışmayla...