27 / 04 / 2024

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.



Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde ‘odaklı’ bankacılık yapan PASHA Bank, Müşteri ağını genişletmeyi hedefleyerek daha inovatif olmaya hazırlanıyor.

Dünya Gazetesi yazarı Jülide Yiğittürk Gürdamar "‘OBİ’lere yönelecek aktifini 15 milyar TL’ye çıkartacak" başlıklı yazısında PASHA Bank'ın Genel Müdürü H. Cenk Eynehan'ın görüşlerine yer verdi. 

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan üçgeninde; ticaret ve yatırım yapmak isteyen, mevcut iş hacmini artırmayı hedefleyen firmalar için “finansal köprü” görevini üstlenen PASHA Bank, Türkiye’deki büyümesini orta büyüklükteki işletmelerle (OBİ) gerçekleştirecek. 9 milyar Türk Lirası olan aktif büyüklüğünü 3 sene içerisinde 15 milyar liraya çıkarmayı hedefleyen banka, seküritazyon işlemlerinde de büyüyecek.

İşte "‘OBİ’lere yönelecek aktifini 15 milyar TL’ye çıkartacak" başlıklı köşe yazısı:

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

HEDEF 15 MİLYAR TL'YE ULAŞMAK

PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, "Bankanın şu anda aktif büyüklüğü 9 milyar lira. 3 sene önce 3 milyar lira olan aktif büyüklümüzü önümüzdeki 3 sene içerisinde 15 milyar liraya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Bankanın projelerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Eynehan, “Bundan sonra hizmet ve ürün ağını geliştirmek istiyoruz. Müşteri talepleri hızlı, zamanında ve ucuz olacak; önceliğimiz bu.

Banka olarak ürün gamımızı değiştirmeyeceğiz. Yatırımcımız yatırım kredisi istiyor ve vermeye devam edeceğiz. Bunu müşterinin istediği zamanda, uygun fiyatla ve izlenebilir, gözlemlenebilir yapmaya çalışıyoruz. Daha inovatif olmaya çalışıyoruz. Müşteri talepleri çık hızlı değişiyor. Son 3 yılda sektöre 16 banka girdi. Türkiye’de rekabet çok arttı.

Bu rekabet ortamında işimizi büyüteceğiz. Banka olarak, Azerbaycan ve Türkiye üçgeninde proje finansmanı konusunda devam edeceğiz.” 

Eynehan, bundan sonraki büyüme stratejileriyle ilgili olarak ise, büyük kredi ölçeğinden orta büyüklükteki şirketlerin finansmanına yönelecekleri bilgisini verdi. Eynehan, “Kurumsal proje finansmanlarına değil daha çok ticari, orta büyüklükteki işletmelerin yani OBİ’lerin projelerini finanse etmek istiyoruz.

500 milyon dolarlık finansman değil de 10-15 milyon dolarlık finansmanları yapmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu ölçeği hedefliyoruz. Daha ticari segmente inip onların ihtiyaçlarına göre uzun vadeli proje finansmanları sağlıyoruz. Şuanda özellikle odaklandığımız birkaç sektör var. Enerji ve madencilik sektörünün çok katma değerli olduğunu ve daha da gelişeceğini düşünüyoruz. Ayrıca turizm sektörü de bizim için çok önemli.”

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

KONUT VE OTODA KİRALA İŞLEMLERİ

 PASHA Bank, Sat ve Geri Kirala (Sale & Leaseback) işlemlerine başladı. “Bu segmentte uzun vadeli fon yaratabildik” diyen Eynehan, “Gayrimenkulden sonra otomotivde de başladık. Son 2 yılda iş dünyası vadelerin uzatılmasını istiyor. Biz de onları bu yöntemle hem karşılıklarımızı iyi yönetebilmek hem de onlara uzun vadeli kredi sunabilmek için bu alana yöneldik. Bu bizim üçüncü odağımız olacak” dedi.

AZERBAYCAN VATANDAŞLARINA KONUT KREDİSİ 

Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycanlı vatandaşlara yönelik konut kredisi vermeye başladıklarını söyleyen Cenk Eynehan, “Azerbaycan vatandaşları kendilerini Türkiye’de evlerinde gibi hissediyorlar.

Burada rahat etmeleri, ev sahibi olmaları için bu alana girdik. Bölgesel gücümüzü kullanmak istedik. Fakat regülasyonlar nedeniyle önümüz kesildi. Çok ciddi bir taleple karşılaşmıştık. Limitlerin kısıtlanması ve konut fiyatlarındaki köpük nedeniyle bu projemizde beklemeye geçildi. Fakat normalleşme ile bu alanda yeni ürünlerle büyüyeceğiz” dedi.

Kira ve barınma sorununda kilit yüksek enflasyon! Enflasyon düşerse, fiyatlarda geriye gelecek!

Tapu sahipleri dikkat! Önlem alınmazsa tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece satılık değil kiralık kiralık konutta üretecek!


Geri Dön