17 / 05 / 2024

azerbaycan doğalgaz anlaşması

azerbaycan doğalgaz anlaşması

Başkent Bakü'de, " Şahdeniz 2 " yatağından çıkarılacak doğalgazın işletilmesi ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Avrupa'ya iletilmesine yönelik nihai yatırım kararının imza töreni düzenlendi...

Doğalgaz desteği başvuruları başladı! Başvuran PTT'den 450-1150 TL desteğini kapıyor! İşte başvuru ekranı

Kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar doğalgaz desteğinin detaylarını araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın doğalgaz devlet desteğine ilişkin açıklamasının ardından konu tekrardan gündeme geldi. Peki doğalgaz desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Avrupa anlaştı, doğalgaz piyasasını altüst edecek karar çıktı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, bir süredir gündeme getirdikleri doğalgaz tüketimini yüzde 15 azaltma kararında Rusya’dan akışın kesintiye uğraması ihtimalini baz alarak anlaştı. Alınan kararın Rusya’yı ve akabinde Rusya’dan alınan gazın fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Doğalgaz fiyatı 2 bin Euro’yu geçti! Savaşla rekor geldi!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş açmasının ardından Batılı ülkeler pek çok yaptırım uygulamasıyla beraber doğalgaz rekor kırdı.

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gecede yüzde 30 arttı!

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla beraber Avrupa'da doğalgaz fiyatları, yalnızca bir gecede yaklaşık olarak yüzde 30'dan fazla artış yaşadı. Doğalgaz fiyatları, 118 dolarla kadar ocak ve Şubat ayının zirvesine oturdu. doğalgaz fiyatları en son 2021 senesinde 180 doları görmüştü.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul Montrö anlaşmasını nasıl etkiler?

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dolunay Özbek, Kanal İstanbul projesinin Türk boğazlarından geçiş rejimini ve boğazlar bölgesinin güvenliğini düzenleyen Montrö anlaşmasına etkisi hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin 81 iline doğalgaz geliyor!

EPDK Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi için 6, Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova doğalgaz dağıtım ihalesi için 4 şirket şartname aldı. Türkiye'nin 81 ilinin doğalgaza kavuşması için kalan son iki ihale 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Putin'den Türk Akımı projesi anlaşmasına onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

Türk Akımı anlaşması kabul edildi!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşma, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da kabul edildi.

Türk Akımı'nın hükümetlerarası anlaşması onaylandı!

Rus gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin hükümetlerarası anlaşmasının onayına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Akımı anlaşması Ocak ayında oylanacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattına ilişkin hükümetlerarası anlaşmanın Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da ocak ayında oylanmasının planlandığı belirtildi.

Azerbaycan Milli Meclisi Tanap anlaşmasını onayladı!

Azerbaycan Milli Meclisi, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) anlaşmasını onayladı.

azerbaycan doğalgaz anlaşması Haberi

azerbaycan doğalgaz anlaşması

Azerbaycan'da, Hazar Denizi'nden çıkarılan doğalgazın işletilmesi ve Avrupa'ya iletilmesi amacıyla nihai imzalar atıldı.


Başkent Bakü'de, "Şahdeniz 2" yatağından çıkarılacak doğalgazın işletilmesi ve Trans-Adriyatik Boru Hattı  (TAP) ile Avrupa'ya iletilmesine yönelik nihai yatırım kararının imza töreni düzenlendi.


Avrupalı tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve kıtanın enerji güvenliğinin temin edilmesi bakımından stratejik öneme sahip "nihai yatırım anlaşması", Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnak Abdullayev ve British Petroleum (BP) Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye sorumlusu  Gordon Birrell tarafından imzalandı.


Törende ayrıca Azerbaycan, Arnavutluk, Karadağ ve Hırvatistan tarafından "Güney Doğalgaz Koridoru" Mutabakat Zaptı'na imza atıldı.  


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, törendeki konumasında, Şahdeniz 2'in ve buradan çıkarılacak gazın taşıyıcıları, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) ve TAP'ın, dünyanın en büyük enerji projeleri arasında olduğunu söyledi. 


Şahdeniz 2 kapsamında gerçekleştirilecek projelerin,...