19 / 05 / 2024

azerbaycan iş forumu

azerbaycan iş forumu

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği üyesi 20 Türk firması, Bakü'deki İş Forumu'nda Azerbaycanlı iş adamlarıyla buluştu. Forumun açılış toplantısına Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakan Yardımcısı Sahip Memmedov da katıldı

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan’ın finanse ettiği konutlar yükseliyor!

Azerbaycan’ın finanse ettiği Azerbaycan Mahallesi yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda, proje alanı içerisinde kalan Kültür Park’ın da yıkımına başlandı. Buna göre, alanda yeni konut ve iş yerleri yükselecek.

Uluslararası gayrimenkul şirketi VS Partners, Azerbaycan’da ortak projeler için harekete geçti!

Uluslararası gayrimenkul şirketi Value Solution Partners, Azerbaycan merkezli gayrimenkul şirketi PMD Group LLC ile iş birliğine açıkladı.

Gayrimenkulde Türkiye-Azerbaycan işbirliği yapıldı!

Eva Gayrimenkul Değerleme A.Ş., Azerbaycan’ın önde gelen değerlendirme şirketlerinden Vecon Danışmanlık LLC ile işbirliği sözleşmesine imza attı. İşte ayrıntılar...

İlham Aliyev'den Azerbaycan'ın imarı için Macar şirketlerine davet!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerin yeniden imarında Macar şirketlerine destek çağrısında bulundu.

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Azerbaycan işgalden kurtulan bölgeleri yeniden imar edecek! 

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda modern şehircilik ilkelerini temel alarak yeniden imar edecek. 

Azerbaycan, işgalden kurtarılan yerlerde akıllı şehirler kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda, yeniden kurulacak yerleşim birimlerinde "akıllı şehir" ve "akıllı köy" konseptlerinin esas alınacağını söyledi. 

TCMB, Azerbaycan Merkez Bankası ile işbirliği mutabakatı imzaladı!

TCMB ile Azerbaycan Merkez Bankası, merkez bankacılığı konularında işbirliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere 'Mutabakat Zaptı' imzaladı.

Azerbaycan, işgalden kurtarılan şehirleri yeniden kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, işgalden kurtarılan tüm şehirleri yeniden kuracaklarını, işgal döneminde gerçekleştirdiği yıkım nedeniyle Ermenistan'dan hesap soracaklarını belirtti.

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan'daki bir okulu yıktı!

İşgalci Ermenistan ordusu yeni savaş suçu işleyerek Azerbaycan'ın Ağdam kentinde bulunan bir okulu vurdu. Okul kullanılmaz hale geldi.

Şişecam Düzcam Avrupalı mimarlarla Online Share Seminerleri'nde buluştu!

Şişecam Düzcam, online olarak düzenlenen Uluslararası Mimarlık ve Mühendislik Forumu Share Bükreş ve Share Sofya Webinarları’nda Avrupalı mimarlar ve mühendislerle buluştu.

O ülkelerde 23 milyon kişi işsiz kalabilir!

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu (APEC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile üye ülkelerin genelinde yaklaşık 23 milyon kişinin işsiz kalabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye ile Azerbaycan arasında 15 milyar dolarlık ticaret imzası yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Azerbaycan'da gerçekleştireceği temaslar çerçevesinde ekonomik ilişkiler öne çıkarken, iki ülke arasındaki 15 milyar dolarlık dış ticaret hedefine ulaşmak amacıyla yeni iş birliklerine imza atılacak.

azerbaycan iş forumu Haberi

azerbaycan iş forumu


Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'ne üye (TET) 20 Türk firmasının yetkilisi, "Azerbaycan-Türkiye İş Forumu"nda Azerbaycanlı iş adamlarıyla buluştu. 


Azerbaycan Sahipkarlar (İşverenler) Konfederasyonu (ASK) ve TET tarafından düzenlenen, Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)  ve Azerbaycan İhracat ve Yatırımı Teşvik Forumu'nun (AZPROMO) desteklediği forumda bir araya gelen iş adamları, karşılıklı iş imkanları ve üçüncü ülkelere ortak ihracat olanaklarını ele aldı. 


Forumun açılış toplantısına Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakan Yardımcısı Sahip Memmedov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, TET Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve ASK Başkanı Memmed Musayev katıldı. 


Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Memmedov, Azerbaycan ve Türkiye'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği projelerden ve Azerbaycan'ın son yıllarda elde ettiği ekonomik başarılara değinerek, iki ülke iş adamları arasında yapılacak iş birliklerinin ilişkileri...