02 / 05 / 2024

azerbaycan petrol platformu

azerbaycan petrol platformu

Azerbaycan'daki ilk işi olmayan Tekfen'in 18 bin 500 ton ağırlığındaki petrol platformu 2013 yılının ortalarında denize çekilecek...

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.

GYODER, Azerbaycan’da Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtacak!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Azerbaycan Bakü’de düzenlenecek 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na katılıyor.

OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa'daki depolama tesisleri satılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı, OMV Petrol Ofisi AŞ’nin Aliağa’daki Depolama Tesisleri’nin satışı için OMV Aktiengesellschaft ile anlaştı.

N. Kurtulmuş: Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz anlaşması yapılabilir!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz ve petrol anlaşmaları imzalayabileceğini söyledi.

Socar Aliağa Rafinerisi kapasite artışı için ÇED süreci başladı!

Azerbaycan petrol şirketi Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş.’nin İzmir Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman projesinde çalışmalar sürüyor. Kapasite artışı yapılacak projede ÇED süreci başladı...

Yerli petrol platformu kurulacak!

TPAO'nun 60'ıncı yıl kutlamasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli petrol platformunun yolda olduğunu söyledi..

Bakü Olimpiyat Stadyumu Projesi’nin yalıtımında ODE ürünleri kullanıldı!

İlk kez Azerbaycan’da düzenlenecek Birinci Avrupa Olimpiyatları için 2015 yılı başında tamamlanması planlanan Bakü Olimpiyat Stadyumu Projesi’nin yalıtımında ODE ürünleri kullanılıyor.Proje, Azerbaycan petrol şirketi SOCAR tarafından finanse ediliyor.

Socar 8,5 milyar dolara Petrol ve Doğalgaz İşleme kompleksi inşa edecek!

Azerbaycan, yeni Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi inşa ediyor. 4 bin 500 hektar alana inşa edilecek kompleks için 8,5 milyar dolar yatırım yapılacak...

Azerbaycan, Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi inşa ediyor!

Azerbaycan, yeni Petrol ve Doğalgaz İşleme ve Petrokimya Kompleksi inşa ediyor. 4 bin 500 hektar alana inşa edilecek kompleks için 8,5 milyar dolar yatırım yapılacak.

Türkiye Azerbaycan'dan 30 milyar metreküp doğalgaz aldı!

Türkiye Azerbaycan'dan 30 milyar metreküp doğalgaz aldı. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi ( SOCAR ) Başkan Yardımcısı Yusifzade: "Türkiye'ye bugüne kadar 30 milyar metreküp doğalgaz sattık" dedi.

Kenan Yavuz: 15 bin kişiyi işe alacağız!

Azerbaycan petrol şirketi SOCAR’ın Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman yatırımı hızla sürüyor. 2018’de tamamlanacak yatırımların ilk halkası olan Petkim Limanı’na ise ilk gemi Eylül 2015’te yanaşacak.

Reysaş GYO Karasu'daki deposunu Çelik Kardeşler Petrol'e sattı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan ayzılı açıklamaya göre Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Karasu'daki deposunu Çelik Kardeşler Petrol'e sattı.

Petkim Limanı’na ilk gemi Eylül 2015’te yanaşacak!

Azerbaycan petrol şirketi SOCAR’ın Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık yeni rafineri, liman ve nafta tesisi yatırımları sürüyor. 2018 yılında tamamlanacak yatırımların ilk halkası olan Petkim Limanı 2015’in Eylül ayında hizmete girecek.

azerbaycan petrol platformu Haberi

azerbaycan petrol platformu

Azerbaycan Bakü'deki inşaası tamamlanmak üzere olan 18 bin 500 ton'luk petrol platformu (platform 3) Tekfen'in Azerbaycan'daki tek işi değil. Tekfen daha önce, Sangachal Terminalı Genişletme Projesi, Şah Deniz Gaz İhtiyaç Terminali, BTC Ceyhan Terminali 2 tamamlanan platform işi ve Socar binası bulunuyor. 40 katlı olan Socar binası Tekfen'in Azerbaycan'daki ilk bina işi. 


Tamamlanmak üzere olan Platform 3, 2013 yılında denizdeki yerine çekilecek. Platform 3'ün 330 milyon dolar civarında tamamlanması bekleniyor. Dünyanın en büyüklerinden biri olan Platform 3'ün ağırlığı 18 bin 500 ton. Yapılan 3 platformda da 6 bin kablo, 60 bin ton çelik...