20 / 05 / 2024

azerbaycan Şahdeniz 2

azerbaycan Şahdeniz 2

Başkent Bakü'de, " Şahdeniz 2 " yatağından çıkarılacak doğalgazın işletilmesi ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Avrupa'ya iletilmesine yönelik nihai yatırım kararının imza töreni düzenlendi...

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ta inşaat çalışmaları devam ediyor. Depremde yardıma ilk koşan ülke Azerbaycan'a teşekkür etmek amacıyla Kahramanmaraş'ta kurulan Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak.

Horadiz ve Ermenistan arasındaki demiryolu inşaatı 2.5 yılda tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kurtarılan topraklarda Horadiz'den Ermenistan sınırına kadar demir yolu inşaatına çoktan start verdiklerini, bu hattın en geç 2,5 senede içinde faaliyete alınacağını belirtti. 

Kiğılı Azerbaycan'da 2 yeni mağaza açtı!

Yurt dışında farklı noktalarda büyümeyi amaçlayan erkek hazır giyim sektörü markaları arasında yer alan Kiğılı, Azerbaycan'da 2 yeni mağaza açtı. 

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

ADB'den Şah Deniz-2 için 1 milyar dolar kredi!

Asya Kalkınma Bankası (ADB), dünyanın en büyük doğalgaz sahalarından biri olan Azerbaycan'daki Şah Deniz-2'yi genişletmek için 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlamayı kararlaştırdı.

Onur Park Life İstanbul, Azerbaycan’da görücüye çıktı!

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda, Onur İnşaat A.Ş, Onur Park Life İstanbul projesiyle yer alıyor.

Nidapark Kayaşehir, 2. RECEXPO Gayrimenkul Fuarı'na katıldı!

Tahincioğlu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Nidapark Kayaşehir projesiyle katıldı.

Büyükyalı İstanbul, Azerbaycan RECEXPO Fuarı’nda!

Büyükyalı İstanbul projesini; Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı”nda ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Azerbaycan turizm yatırımcılarını bekliyor!

Azerbaycan Turizm Temsilciliği Yönetici Direktörü Nurlana Çakmak, "Mevcut lüks otellerimizin yanı sıra 2 ve 3 yıldızlı otellerin sayısının artırılması gündemde. Turizm yatırımcılarını ülkemize davet ediyoruz" diyor.

GYODER, Azerbaycan’da Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtacak!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Azerbaycan Bakü’de düzenlenecek 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na katılıyor.

GYODER, 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'na katılacak!

GYODER, 22-24 Kasım 2016 tarihleri arasında Azerbaycan Bakü’de düzenlenecek olan 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda yer alacak.

Trans Adriyatik boru hattı 2020'de tamamlanacak!

Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev, Şahdeniz 2 havzasından çıkartılacak doğalgazı 2020'de Avrupa'ya ulaştıracaklarını söyledi. Doğalgazın Güney Gaz Koridoru ile Türkiye ve Avrupa'ya aktarılması öngörülüyor.

Azerbaycan Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

azerbaycan Şahdeniz 2 Haberi

azerbaycan Şahdeniz 2

Azerbaycan'da, Hazar Denizi'nden çıkarılan doğalgazın işletilmesi ve Avrupa'ya iletilmesi amacıyla nihai imzalar atıldı.


Başkent Bakü'de, "Şahdeniz 2" yatağından çıkarılacak doğalgazın işletilmesi ve Trans-Adriyatik Boru Hattı  (TAP) ile Avrupa'ya iletilmesine yönelik nihai yatırım kararının imza töreni düzenlendi.


Avrupalı tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve kıtanın enerji güvenliğinin temin edilmesi bakımından stratejik öneme sahip "nihai yatırım anlaşması", Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnak Abdullayev ve British Petroleum (BP) Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye sorumlusu  Gordon Birrell tarafından imzalandı.


Törende ayrıca Azerbaycan, Arnavutluk, Karadağ ve Hırvatistan tarafından "Güney Doğalgaz Koridoru" Mutabakat Zaptı'na imza atıldı.  


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, törendeki konumasında, Şahdeniz 2'in ve buradan çıkarılacak gazın taşıyıcıları, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) ve TAP'ın, dünyanın en büyük enerji projeleri arasında olduğunu söyledi. 


Şahdeniz 2 kapsamında gerçekleştirilecek projelerin,...