03 / 05 / 2024

Azerbaycan-Türkiye

Azerbaycan-Türkiye

SOCAR & TURCAS Rafineri AŞ tarafından Petkim Aliağa Kompleksi içinde kurulacak rafineri projesi için hazırlanan ÇED raporu onaylandı

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Türkiye'nin swap anlaşması için görüştüğü ülkeler belli oldu!

Reuters haber ajansı, Türkiye'nin swap anlaşması için birçok ülke ile görüşme halinde olduğunu ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğunu bildirdi. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya ve İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştüğü belirtildi.

Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması: Karabağ'ın imarında rol oynuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'a yaptığı ziyaretten memnuniyetlerini anlatan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Türkiye, Karabağ'ın imarında ciddi rol oynuyor" dedi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Azerbaycan inşaat ihalelerine Türkiye modeli!

Azerbaycan Bakanlar Kurulu İnşaat, Şehircilik ve Kamu Hizmetleri Daire Başkanı Feyruz Mustafayev, ülkede yapılacak olan inşaat ihalelerinde Türkiye'ye öncelik tanınacağını söyledi. 

Emaar'dan Türkiye ve Azerbaycan yerine Ermenistan’a jest!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri Emaar, 21 Eylül’de Burj Khalifa’yı Ermenistan bayrağı ile renklendirdi. Şirket, Türkiye ve Azerbaycan'ı ise es geçti.

Azerbaycan'ın Türkiye'ye yatırımları 20 milyar dolara çıkacak!

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'de yatırım yaptığını, yatırım tutarının 20 milyar dolara çıkacağını açıkladı.

Türkiye'den Bakü’ye ticaret merkezi!

Türkiye, yurt dışında hayata geçirdiği Türkiye Ticaret Merkezlerine yenisini Azerbaycan’da eklemeyi planlıyor.

GYODER, Azerbaycan’da Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtacak!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Azerbaycan Bakü’de düzenlenecek 2. RECEXPO Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na katılıyor.

Azerbaycan'dan Türkiye'ye 20 milyar dolarlık yatırım!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji güvenliğini sağlayacak altyapının oluştuğunu belirterek, "Karşılıklı menfaat ve çıkarlarımız doğrultusunda bunu başarıyoruz, Türkiye'ye yaptığımız yatırım 20 milyar doları bulacak." dedi.

Azerbaycan-Türkiye Haberi

Azerbaycan-Türkiye

SOCAR & TURCAS Rafineri AŞ tarafından Petkim Aliağa Kompleksi içinde 1375 dönüm arazide kurulacak rafineri projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun, Çevre ve Orman Bakanlığından onay aldığı bildirildi.

SOCAR&TURCAS Enerji AŞ Grup Üst Yöneticisi (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Petkim'in arz güvenliğinin sağlanması için rafineri projesinin "yaşamsal önemde" olduğunu belirtti. Yavuz, SOCAR & TURCAS ortaklığının Petkim'i satın aldıktan sonra kamuoyuyla paylaştığı,
"Petkim Yarımadası'nı Avrupa'nın en büyük üretim merkezlerinden biri haline dönüştürme" projeksiyonunda en önemli adımlardan birinin daha atıldığını kaydetti.

Petkim sahası içinde projelendirdikleri Kimya Rafinerisi için ÇED sürecinin olumlu sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kenan Yavuz, "Kamuoyumuza deklare ettiğimiz yatırımları gerçekleştirme noktasında, gerek Petkim'in kapasitesini artırmaya yönelik yatırımlarımız, gerekse rafineri projemizdeki ilerlemeyi kamuoyumuz...