17 / 05 / 2024

Azınlık cemaatlerine yönelik hak teslimleri

Azınlık cemaatlerine yönelik hak teslimleri

AK Parti iktidarı boyunca Azınlık Vakıfları'na yönelik verilen sözler tutulmaya devam ediyor. Çıkarılan kanunla birlikte bin 104 vakıf arazisi cemaatlere iade edildi. Ayrıca MEB tarafından Ermenice ders kitapları hazırlanarak ücretsiz dağıtılmaya başlandı

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bankaların mevduat faiz oranları uçuşta! 32 günlük en yüksek faiz veren banka Mart 2024: 100 bin TL'si olanlar dikkat!

Birikimlerini değerlendirmek isteyenler en yüksek mevduat faizini araştırmaya başlamışken, bankalar mevduat faizlerini güncellemeye devam ediyor. Peki 100 bin TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar? İşte banka banka 28 Mart 2024 mevduat faizleri...

İŞKUR açıkladı! Çalışmayanlara, ev hanımlarına ve öğrencilere günlük 654 TL, 719 TL verilecek!

İŞKUR'dan meslek edinme ve günlük 654 Türk Lirası ile 719 Türk Lirası destek verileceği kaydedildi. Devlet, sosyal yardımlar aracılığı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ederken diğer yandan da çalışmayanlara yönelik destek paketi ile geldiği belirtildi.

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Bankalara belirli bir para yatıranlar, mevduat faizleri sayesinde aylık kazanç elde ediyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Güncel mevduat faiz oranları ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

2024 günlük yemek bedeline yüzde 54,54 zam yapıldı! 2024 günlük yemek ücretleri ne kadar oldu?

Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli oldu. Yeni zamma göre 2024 yemek bedellerine yüzde 54,54 zam yapıldı. Peki 2024 günlük yemek bedeli ne kadar oldu?

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

ABD'de kripto platformlarına yönelik baskı ve denetimler sıkılaştı!

Kasım ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı'nın kripto para borsası FTX hakkında soruşturma başlatması sonrası alım satım platformlarına yönelik baskılar artmaya başladı.

1 Milyon Liranın 32 günlük mevduat faizinde kazanç ne kadar? 

1 milyon liranın 32 günlük mevduat faizinde elde edeceği getiri, bankaların mevduat faizlerindeki sert yükselişler göz önüne alındığında oldukça dikkat çekici bir seviyeye ulaşmış durumda.  Güncel mevduat faiz oranları ve 32 günlük en yüksek kazançlar hakkındaki detaylar...

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

İş Bankası'ndan müşterilerine yönelik büyük müjde

İş Bankası tarafından müşterilerine yönelik büyük bir müjde verildi. İş Bankası'ndan 70.000 TL trink kredi verecek. İşte detaylar...

Azınlık cemaatlerine yönelik hak teslimleri Haberi

Azınlık cemaatlerine yönelik hak teslimleri

Azınlık cemaatlerine yönelik hak teslimleri devam ediyor. 2008’de çıkarılan yeni Vakıflar Kanunu’yla bugüne kadar 1014 adet vakıf arazisi cemaatlere iade edildi. Son olarak, Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfına ait, hastane binasının karşısında yer alan 42 bin 259 metrekarelik arazi, Vakıflar Genel Meclisi kararının ardından, vakıf adına tapuya tescil edildi. 30 Eylül 2013’te Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi kapsamında, Mor Gabriel Vakfı'na ait 12 parsel arazi Ekim ayında Süryani Cemaatine iade edildi. 21 gayrimenkulün günümüz rayiç bedelinden tazmin edilmesine karar verildi. Hâlihazırda 150 gayrimenkul iadesi için ise değerlendirme süreci devam ediyor.


165 CEMAAT VAKFI FAALİYETTE

Türkiye’de hâlihazırda 165 cemaat vakfı faaliyetlerini sürdürüyor. Bu vakıfların 76’sı Rum, 53’ü Ermeni, 19’u Musevi, 10’u Süryani, 3’ü Keldani, 2’si Bulgar, biri Gürcü, biri de Maroni...