17 / 05 / 2024

azınlık vakıflarına ait malların iadesi

azınlık vakıflarına ait malların iadesi

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem azınlık vakıflarına ait malların iadesiyle ilgili yasanın çıkmasından sonra 1117 birçok gayrimenkulu eski sahiplerine devrettiklerini, 600'ünü ise reddettiklerini söyledi..

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Konutta 13 yılın en yüksek günlük satış rakamlarına ulaşıldı!

Emlak uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarını değerlendirdi. "Konut satışlarında güçlü seyir sürüyor" diyen Büyükduman, “Kurban bayramı hariç tutulduğunda aslında son 12-13 yılın en yüksek günlük satışını gördük” ifadelerini kullandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına 2021'de kira artışı yapılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kiracılarına 2021 yılında kira artışı yapılmayacağı duyuruldu.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy: Galata Kulesi, Osmanlı kayıtlarında Kule-i Zemin Vakfı'na ait!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi'nin mülkiyet hakkına ilişkin değerlendirme yaptı. İşte Ersoy'un o açıklamaları...

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 176 milyon lira ilave kaynak aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ramazan öncesinde ihtiyaç sahipleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 176 milyon 440 bin 119 lira ilave kaynak aktarıldığını söyledi.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak sağlanacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kovid-19'dan etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak göndereceklerini açıkladı.

azınlık vakıflarına ait malların iadesi Haberi

azınlık vakıflarına ait malların iadesi

AZINLIK vakıflarına ait malların iadesiyle ilgili yasanın çıkmasından sonra 1117 birçok gayrimenkul eski sahiplerine devredilirken, bazı kişilerin, devlete ait olduğunu fark ettikleri boş binaları kendilerine ait gibi devletten iade etmesi için başvurduğu ortaya çıktı. 


Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, yasanın çıkmasının ardından gayrimenkul devri için yapılan 1560 başvurudan 600'ünün reddedildiğini belirterek "Bize belgesiz-bilgisiz taşınmazlarla ilgili müracaat etmeyin dedik. Adam yazmış, 'İstanbul'da Beyoğlu'nda daire. Tapu bilgisi, adres bilgisi hatta hangi sokakta olduğu bile yok. Ben size Beyoğlu'nda hangi daireyi vereceğim? Bölge müdürlüklerimizden bir eleman alıp elinden tutup sokağı göstersinler. Biz hemen tapu bilgilerine ulaşırız. Reddedilen 600 başvurunun hiçbirinde belge ve bilgi yok. Belge istemiyorum ama bilgi de yok. Hazine adına kayıtlı boş bir mülk görünce burası bizim diyen de var"...