09 / 05 / 2024

Azınlık Vakıflarına

Azınlık Vakıflarına

Bulgaristan Ortodoks Eksahlığı Vakfı kendilerine ait olan mülkleri almaya hak kazanarak Şişli’deki iki meslek lisesi ile bir yüksekokulun da yer aldığı 59 bin metrekarelik araziyi de aldı

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Konutta 13 yılın en yüksek günlük satış rakamlarına ulaşıldı!

Emlak uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarını değerlendirdi. "Konut satışlarında güçlü seyir sürüyor" diyen Büyükduman, “Kurban bayramı hariç tutulduğunda aslında son 12-13 yılın en yüksek günlük satışını gördük” ifadelerini kullandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına 2021'de kira artışı yapılmayacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce kiracılarına 2021 yılında kira artışı yapılmayacağı duyuruldu.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 176 milyon lira ilave kaynak aktarıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ramazan öncesinde ihtiyaç sahipleri için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 176 milyon 440 bin 119 lira ilave kaynak aktarıldığını söyledi.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak sağlanacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kovid-19'dan etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ek kaynak göndereceklerini açıkladı.

İstanbul Vakıflar'dan 8.9 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık arsa!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından; İstanbul İli, Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi, Gaziler Mevkii'nde yer alan gayrimenkulün üzerine 30 yıl süreyle Özel Öğrenci Yurdu inşaatı yapılmak üzere yapım karşılığı kiraya verilecek. 

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nden 1 yıllığına kiralık benzin istasyonu!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Üsküdar Selamiali Mahallesi'nde yer alan benzin istasyonu ve market vasıflı gayrimenkulü 1 yıllığına kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 10 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Azınlık Vakıflarına Haberi

Azınlık Vakıflarına

Azınlık Vakıflarına ait taşınmazların iadesi’yle ilgili 28 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK), yürürlüğe girdi ve mülkler el değiştirmeye başladı.


Azınlık vakıfları içinde yer alan Bulgaristan Ortodoks Eksahlığı Vakfı, İstanbul’daki 11 taşınmaz için başvurmuştu ve başvuru Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda ise toplam 7 taşınmazın Bulgaristan Ortodoks Eksahlığı Vakfı’na geri verilmesine karar verdi. 


Peki geri verilecek taşınmazlar arasında neler yer alıyor? 


Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmesine göre Beşiktaş’ta Portakal Sokak’taki eski Eksahlık binası, Feriköy’deki Bulgar Mezarlığı, Balat’taki Papazhane ve Şişli’de 4 arazi. Burada dikkat çeken en önemli nokta Şişli’de bulunan 4 farklı taşınmaz.


Hastane verilmedi


Bu taşınmaz incelendiğinde ortaya çok çarpıcı bir nokta çıkıyor.Bu arazilerden birtanesi 59 bin metrekare ve tam da E-5’nin yanında. Şu anda bu arsanın...