30 / 04 / 2024

Aziz Yeniay Kentsel Dönüşüm

Aziz Yeniay Kentsel Dönüşüm

Küçükçekmece eski Belediye Başkanı ve 24 Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, yoksulluğu ve deprem riskini ortadan kaldırmak amacıyla başlayan kentsel dönüşümün, şehre başka yoksulluk ve riskler getirmeye başladığını söyledi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay: Dönüşüm başladı!

Küçükçekmece Belediyesi kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarını hızlandırıyor

Aziz Aydınlık: Kentsel dönüşüm kişilere bırakılmamalı!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, İzmir depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydınlık, "Bu işin uzmanları, deprem mühendisleri, yer bilimciler, vb. herkes yıllardır çalışıyorlar, anlatıyorlar, uyarıyorlar ama gerekli önlemler bir türlü alınmıyor" dedi.

Halkalı Cadde 24 projesinin ruhsatı iptal edildi!

Küçükçekmece Belediyesi’nin eski başkanı Aziz Yeniay’ın şirketi tarafından hayata geçirilen inşaat projesinin ruhsatı, mahkeme tarafından iptal edildi.

Aziz Yeniay hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiası!

Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay hakkında nitelikli dolandırıcılık davası açıldı. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturmaya onay çıkmadı. 

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere 1. Etap'taki yeni evleri ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu projeyle ilgili açıklamalar yaptı.

İzmir’deki kentsel dönüşümün Türkiye’de örneği yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesi onaylandı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı son oturumunda konuşan Aziz Kocaoğlu, ''İzmir’deki kentsel dönüşümün Türkiye’de örneği yok'' diye konuştu.

Kentsel dönüşüm İstanbul'u imar edebilir mi?

İstanbul; vatanın birliği, tarih şuuru, mimarlık sanatı, musiki ve maviliğine doyum olmayan denizdir. Peki Kentsel dönüşüm ‘Aziz İstanbul’u imar edebilir mi?

Aziz Torun: Ada arazileri geliştirilmeli!

5’inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na katılan Aziz Torun, "Kentsel dönüşümde ada ve adalar bazında arazi geliştirilmeye öncelik verilmeli" dedi.

Yap-sat modeli kentsel dönüşüm değildir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu imar ve kentsel dönüşüm konuları hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. 

Aziz Kocaoğlu'dan İzmir'e 35 bin konutluk dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e 35 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi müjdesi verdi. 

Uzundere kentsel dönüşümünde sona yaklaşılıyor!

İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklılı muhtarların kentsel dönüşümle ilgili sorularını yanıtladı, Uzundere’yi örnek gösterdi.

Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm sorularını yanıtladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı ilçesinin muhtarlarını makamında ağırladı. Aziz Kocaoğlu kentsel dönüşüm sorularını yanıtladı.

Aziz Kocaoğlu Uzundere'deki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

İZMİR'de, yerinde kentsel dönüşüm yapılan Uzundere projesinde binalar 8. kata kadar yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaları yerinde inceledi.

Aziz Kocaoğlu: Kentsel dönüşümde kimseyi yerinden olmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir ve Karabağlar’ın 8 mahallesini ziyaret etti. Kentsel dönüşüm konusunda soruları yanıtlayan Kocaoğlu, "Herkes aynı yerde, aynı komşusuyla ama daha konforlu ve güvenli binalarda oturacak" diye konuştu.

Aziz Yeniay Kentsel Dönüşüm Haberi

Aziz Yeniay Kentsel Dönüşüm

Bunda master plan yapılmamasının ve ‘eski yapı yerine yenisi’ mantığı güdülmesinin etkisi bulunduğunu kaydeden AK Partili eski belediye başkanı belediyelere eleştiride bulundu. Yeniay, “Belediyeler iyi niyetle çıktıkları yolda yetersiz kaldı. Yapı yerine yenisi dönüşüm değildir. Risksiz yapı yapılıyor, tamam ama ortaya çıkardığı sorunları ortadan kaldırmak mümkün olamıyor. Mesela ulaşım. Bölgelerde artan trafik baskısı bunun bir örneği. Ben eski İstanbul İmar Komisyonu başkanı idim. O zaman İstanbul için tarım, ekoloji, hava ve yer altı su koridorlarını, bunların kademelendirilmesi ve süreç analizlerini belirlemiştik. Yani rüzgârı kesmemek gerekiyor. Göçmen kuş manyalarına girmememiz gerekiyor. Kentsel dönüşüm sadece başı sokulan bina değildir. Binlerce bileşeni var, düşünmek gerekir. Düşünülmediği için birbiriyle anlamlı olmayan şekiller ortaya çıkabiliyor.” dedi.


Dün gerçekleşen basın toplantısında açıklamalarda bulunan ve İstanbul’da 3...