15 / 05 / 2024

Bab El Ramla restorasyon

Bab El Ramla restorasyon

İspanya'nın Granada kentinin bin yıllık kapısının restore çalışmalarına 2019 yılının ilk yarısında başlanacak

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

Bab'da DEAŞ'ın yıktığı ecdat yadigarı caminin restorasyonunda son aşamaya gelindi!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ tarafından ağır hasar verilen, ecdat yadigarı El Bab Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Suriye El-Bab'da inşaatı yarım kalan cami için destek isteniyor! 

İMKANDER Gaziantep Temsilcisi Sait Gökdere Doğu Gutalıların El-Bab’da yapımına başladığı ve ekonomik imkanlar nedeniyle yarım kalan bin kişilik cami inşaatı için destek istedi.

El Bab'da bombalanan bina okula dönüştürüldü!

El Bab'da terör örgütü tarafından bombalanan bina Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından onarılıp okula dönüştürüldü.

Türkiye'nin El-Bab'da inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizleyerek mahalli idaresini kuran El Bab’da inşa ettiği 200 yataklı hastane hizmete açıldı.

İspanya'daki bin yıllık Bab El Ramla restore edilecek!

İspanya'nın Granada kentinin bin yıllık kapısının restore çalışmalarına 2019 yılının ilk yarısında başlanacak

Türkiye El Bab’a hastane kuracak!

Türkiye El Bab’a 200 yatak kapasiteli hastane kuracak. Kurulacak hastanenin doktorları Türkiye’ye sığınan ve Türkiye’de eğitilen Suriyeli doktorlar ve hemşirelerden oluşacak.

El Quim Restoran, Nişantaşı'nda ilk şubesini açacak!

The House Cafe, Barcelona'nın ünlü restoranı El Quim'i Nişantaşı'na getiriyor.

El Maktum, TAIB Yatırım hisselerini sattı!

Türkiye'de inşaat, gemicilik ve liman işletmeciliğine yönelen Dubai Emiri El Maktum, TAIB Yatırım Menkul Değerler'deki hisselerinin tamamını sattı...

Ataşehir ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18 artış!

Ataşehir’de ikinci el konut fiyatlarında yüzde 18’lik bir artış görüldüğüne dikkat çeken Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, ikinci el kiralık stoğunun da neredeyse sıfıra yaklaştığını söyledi.

İkinci el konut fiyatları ve kiraların arttığı il Antalya oldu!

Antalya, Ekim ayında ikinci el konut fiyatlarının ve kiraların en fazla yükseldiği il oldu, Türkiye genelinde yeni konut fiyatları geçen yıla göre %10,25 oranında arttı.

Bab El Ramla restorasyon Haberi

Bab El Ramla restorasyon

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İspanya'nın Granada kentinde bulunan Endülüs İslam dönemi yapılarından bin yıllık Bab El Ramla (Kum Kapı) restore edilecek.

El Hamra Sarayı ve Cennet-ül Arif Bahçesi (Generalife) Kurulundan yapılan açıklamaya göre, çalışmalar 2019 yılının ilk yarısında başlayacak.

1800'lü yılların sonuna kadar şehrin giriş kapılarından biri olan ancak daha sonra yıkılarak El Hamra Sarayı yakınlarındaki orman içinde yeniden inşa edilen yapının restorasyon çalışmaları için 95 bin avro bütçe ayrıldı. 

4 ay sürmesi beklenen çalışmayla, kapı üzerindeki toz ve toprak tabakası ile biyolojik kalıntıların temizlenmesi, kaymanın veya yıkılmanın önlenmesi için yapının sağlamlaştırılması ve erişim yollarının düzenlenmesi hedefleniyor.

- Önce yıkıldı, sonra yeniden inşa edildi  

11'inci yüzyılda inşa edilen Bab El Ramla, çökmeye yüz tuttuğu ve tehlike oluşturduğu için 1884'te yıkılmıştı. 

İspanyolcada Puerta de Bibarrambla ve Arco...