02 / 05 / 2024

babacan yapı yabancıya satış

babacan yapı yabancıya satış

Bahçeşehir'deki Crown Deluxe projesinin yüzde 40'ını yabancılara sattıklarmı söyleyen Babacan Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Babacan, "9 ayda yaklaşık 100 milyon TL'lik yabancı satışı gerçekleştirdik" dedi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeyle neler değişecek?

Yabancıya konut satışında, 20 Eylül tarihinde hayata geçirilen değerleme firmalarının otomatik atandığı düzenlemede yeni bir değişiklik yapılıyor.

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 43,7 arttı!

TÜİK Haziran ayı konut satışlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; 6  aylık konut satışlarında yabancıya yapılan satışların arttığı gözlemlendi. 

Yabancıya gayrimenkul satışında yeni hedef 20 milyar dolar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2025'te yabancıya yapılacak gayrimenkul satışında 20 milyar dolarlık hedef koyduklarını dile getirdi. 

babacan yapı yabancıya satış Haberi

babacan yapı yabancıya satış

Yabancıya 100 

milyonluk satış 19-20 Nisan'da Hilton Convention Center'da düzenlenen 8. Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı'na katılan Babacan Yapı, yabancı yatırımcılarla buluştu. Bahçeşehir'deki Crown Deluxe projesinin yüzde 40'ını yabancılara sattıklarmı söyleyen Babacan Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Babacan, "9 ayda yaklaşık 100 milyon TL'lik yabancı satışı gerçekleştirdik" dedi. Seçim sürecinin ardından yabancı yatırımların tekrar canlandığına değinen Babacan, doların artmasıyla da Türkiye'nin bir fırsat ülkesi haline geldiğine işaret etti. Babacan, "Resmi rakamlara göre 2013 yılında Araplar Türkiye'den 3 bin konut satın almış. Gayri resmi rakamlar ise bu rakamın 5 kat fazlasını gösteriyor. Arap yatırımcıların ise öncelikle tercihi markalı konut projeleri oluyor. Verilere göre, Türk gayrimenkul sektöründeki Körfez ülkelerin toplam yatırımları 7 milyar dolan geçti. 2014 yılında bu yatırımların 17 milyar...