30 / 04 / 2024

Babadağ teleferik

Babadağ teleferik

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da teleferik projesinin ihalesi yapıldı.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi'ne bakanlıktan onay!

21 yıldır Fethiye Babadağ'da uçuş yapan Yamaç Paraşütü Eğitmeni ve Tandem Pilotu Sinan Tarakcı, teleferiğin geçeceği yol boyunca çok fazla alanın traşlandığını ve aynı zamanda giriş ücretlerine yapılan zamlar yüzünden de Babadağ'ı protesto ederek uçuşlarını oradan yapmadığını belirtti.

Babadağ Teleferik Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

Avrupa'nın bir numaralı yamaç paraşütü merkezi olarak gösterilen Babadağ'da Teleferik Projesi yıl sonunda hizmete açılacak. Her yıl 1 milyon tatilcinin teleferikle Babadağ'ı ziyaret etmesi bekleniyor..

Babadağ Teleferik Projesi'nin temeli atıldı!

1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesine kurulacak Babadağ Teleferik Projesi'nin temeli atıldı. Muğla Valisi Esengül Civelek, Babadağ'ın teleferiğe kavuşmasına çok az kaldığını söyledi.

Babadağ teleferik projesinin yapımı başladı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bin 965 rakımlı Babadağ'a, kurulacak teleferikle yılda 1 milyon kişinin taşınması bekleniyor.

Babadağ teleferik projesinin ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da teleferik projesinin ihalesi yapıldı.

Fethiye Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da!

Babadağ mesire yeri ve hava sporları merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapım ve işletilmesi işi ihale için tarih açıklandı.Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da yapılacak.

Babadağ teleferik projesi imar planı onaylandı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da, uzun yıllardır yapılması planlanan teleferiğin imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi 2017'de başlıyor!

Fethiye Babadağ'a yapılacak teleferik projesinde sona gelindi.Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, projenin 2 ay içinde ihaleye çıkacağını, 2017'de temelinin atılacağını belirterek destek verenlere teşekkür etti.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi ihaleye çıkacak!

Yıllardır Fethiyelilerin hayalini süsleyen Babadağ Teleferik Projesi nihayet sonuç aşamasına geldi.

Fethiye Babadağ teleferik projesinde sona gelindi!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman Öztürk, Babadağ Teleferik Projesinin revize edilen imar planında son safhaya gelindiğini en kısa sürede bakan onayına sunulacağını söyledi.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi 2017'de tamam!

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan,50 milyon liraya mal olacak Babadağ Teleferik Projesi'nin 3 ay içinde ihalesinin gerçekleştirileceğini yılda minimum 300 bin ile 700 bin kişinin teleferikle Babadağ'a çıkartılacağını bildirdi.

Ordu'yu 'Yaylalara Teleferik' projesi gelişitirecek!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yaylalara teleferik" projesinin Ordu'ya ekonomik anlamda getirileri olacağını belirterek, Ordu'nun artık teleferik kenti haline geleceğini söyledi.

2002 yılında Haliç'e teleferik gelecekmiş!

2002 yılında Eyüp ile Piyer Loti arasında yapılacak teleferik projesini Anıtlar Kurulu'nun onaylamasıyla, proje ihaleye çıkacakmış. 670 metre uzunluğunda olacak teleferik ile Haliç manzarası kuşbakışı izlenilecekmiş.

Babadağ teleferik Haberi

Babadağ teleferik

Muğla'da, 1995 yılında dönemin valisi Lale Aytaman tarafından düşünülen Fethiye Babadağ Teleferik Projesi'nin ihalesi, 22 yıl sonra yapıldı. Bugüne kadar 10 vali, 20 bakan ve 7 kaymakam eskiten 70 milyon liralık proje, en geç 2019'da tamamlanacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) şirketi olan Güçbirliği tarafından Fethiye'nin 22 yıllık hayalini gerçeğe dönüşüyor. Bölge turizmine kışın da hareket getirecek olan Babadağ Teleferik Projesi'nin ihalesi yapıldı. İhaleye İstanbul'dan Kırtur, Ankara'dan Burkay İnşaat ve Valter Asansör şirketleri katıldı. İhaleyi kazanan Kırtur Limited Şirketi, teleferiği 22 yıl yap-işlet-devret modeliyle işletecek, her yıl FTSO Güçbirliği şirketine 2 milyon 250 bin kiranın yanı sıra, gelirden yüzde 12.5 pay ödeyecek.


BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI


İhalenin tamamlanması, Fethiye'ye bayram sevinci yaşattı. FTSO Başkanı Akif Arıcan, "Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi Ölüdeniz'de...