17 / 05 / 2024

Babanın borcu çocuklarına kalır mı

Babanın borcu çocuklarına kalır mı

Miras yoluyla mirasçıya mal varlığının yanı sıra yüklü borçlar da kalabiliyor. Bu gibi durumlarda mirasın kaldığı yasal mirasçıların hakları nelerdir? Miras yoluyla kalan borç reddedilir mi?

İslam Memiş çarşamba ve cuma gününü işaret etti! Altın borcu olanlar bir saniye bile beklemeyin

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına seslenerek çarşamba ve cuma gününü işaret etti.  Altın borcu olanlar bir saniye bile beklemeyin...

Altın borcu olanlara peş peşe uyarı! İslam Memiş altın borcu olanların kaderini değiştirecek tarihi verdi!

Altın ve dolar piyasasına dair yaptığı analizlerle tanınan İslam Memiş, altın borcu olanlara uyarılarda bulundu. İşte detaylar!

Birevim'den çalışanlarının çocuklarına bayram harçlığı!

3.5 yıl gibi kısa sürede tasarruf finans sektöründe öncü firmalar arasında yer alan “Birevim” yine bir ilk hayata geçiriyor. Birevim, Manibux uygulaması üzerinden, Birevim çalışanlarının çocuklarına bayram harçlığı gönderiyor.

Hong Konglu emlak milyoneri çocuklarına kuruş bırakmadı!

Hong Kong'un emlak milyoneri Wing-Ching Shih hayatını kaybetti. 400 milyon dolarlık servetini ise çocuklarına bırakmadı, hayır kurumlarına bağışladı...

Alfemo, mağaza sayısını iki katına çıkaracak!

Mobilya sektörünün öncü markalarından Alfemo, mağaza sayısını iki katına çıkarmayı hedefliyor.

İngiltere Bakanı Alan Duncan, Yeni Havalimanı'nın açılışına katılacak!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına katılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına doğru!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kaldı. 29 Ekim Pazartesi günü yapılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış törenine çok sayıda devlet başkanı katılacak.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 10 gün kaldı!

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına 10 gün kaldı. Yüzde 97'si tamamlanan projenin açılışı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Birevim bütün çalışanlarına her ay 555 TL ek ödeme yapacak!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, yüksek faiz ve enflasyonun vatandaşların belini büktüğü bir dönemde, bütün çalışanlarına her ay 555 TL ek ödeme yapacak. Ayrıca yılbaşında da zam yapılacak...

Orman sınırları dışına çıkarılan alanlar satılacak!

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümetin son kararlarından biri İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Kütahya’da bazı yerleşim yerlerini orman sınırları dışına çıkarmak oldu. Orman sınırları dışına çıkarılan alanlar, vatandaşlara satılacak.

4 ildeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, 4 ildeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Kayseri'de kentsel dönüşüm halkın rızasına uygun yapılıyor!

Kent genelinde gerçekleştiren kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşüm çalışamalarını vatandaşların rızasına uygun bir şekilde yaptıklarını ifade etti...

Dövizdeki artışın emlak piyasasına etkileri!

AREA Gayrimenkul, Proje, Danışmanlık Yöneticisi Murat Binici, "Dövizdeki artışın/dalgalanmanın emlak piyasasına etkileri" konulu yazı kaleme aldı. İşte detayları...

Babanın borcu çocuklarına kalır mı Haberi

Babanın borcu çocuklarına kalır mı

Miras yoluyla kalan borç reddedilir mi?

Miras yoluyla mirasçıya mal varlığının yanı sıra yüklü borçlar da kalabiliyor. Bu gibi durumlarda mirasın kaldığı yasal mirasçıların hakları nelerdir? Mirasçılar bu borcu ödemek zorunda kalır mı? Miras yoluyla kalan borç reddedilir mi?


Medeni Kanun gereğince mirasçıların, mirası reddetme hakkı bulunuyor. Miras, üç ay içinde reddolunabiliyor.


Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlıyor.


Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekir. Sulh hâkimi, sözlü veya yazılı ret beyanını bir tutanakla tespit eder.


Süresi içinde yapılmış olan ret beyanı, mirasın açıldığı yerin sulh mahkemesince özel kütüğüne yazılır ve reddeden...