30 / 04 / 2024

Bafa Gölü tarihi ve kültürel değerleri

Bafa Gölü tarihi ve kültürel değerleri

Biyolojik çeşitliliğiyle dikkati çeken Bafa Gölü 'nün çevresindeki tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Bölgenin kültür turizmi destinasyonuna katkı sunacak.

Öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı hangi gün verilecek? 1.000 TL bayram harçlığı tarihi belli oldu mu? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesinde öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı müjdesini duyurmuştu. Peki Öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı hangi gün verilecek? 1.000 TL bayram harçlığı tarihi belli oldu mu? 

ABD’li banka altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın

ABD’li banka Bank of America, altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı. Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın.

Ekonomist Selçuk Geçer doların füze gibi fırlayacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakamı görenler çalmadan oynayacak!

Dolar yorumları ile piyasaları kasıp kavuran ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların füze gibi fırlayacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakamı görenler çalmadan oynayacak!

Ekonomist Selçuk Geçer doların füze gibi fırlayacağı asıl tarihi açıkladı!

Son dakika dolar kuru milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Doların ne zaman  yükseleceğini merak eden yatırımcılar için Ekonomist Selçuk Geçer, asıl tarihi açıkladı. İşte dolar asıl bu gün füze gibi fırlayacak...

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Hotel Les Ottomans'da 'açılış tarihi' krizi!

Bir süre önce icradan satış kararlarıyla gündem olan Hotel Les Ottomans'da şimdi de 'açılış tarihi' krizi yaşanıyor. Ünlü otelin spor salonu ve Spa'sı için yıllık peşin ödeme yapanlar, otelin açılmayacağı haberini alınca isyan etti.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu!

İstanbulluların dört gözle beklediği Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun açılış tarihi belli oldu.

Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılış tarihi belli oldu!

Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Raylı Sistem Metro Hattı'nın açılış tarihi belli oldu. Sabiha Gökçen-Tavşantepe metrosunun açılışı 29 Ekim 2019'da yapılacak.

Bafa Gölü Tabiat Parkı yatırımlarla cazibe merkezi oldu!

1994'te Tabiat Parkı olarak ilan edilen Bafa Gölü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafında yapılan yatırımlarla bir cazibe merkezi haline geldi...

Gül İnşaat Beykent Avenue İstanbul teslim tarihi!

Ön taleplerin toplandığı Avenue İstanbul projesi İstanbul Avrupa Yakası Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'nde inşa ediliyor. İşte Gül İnşaat Beykent Avenue İstanbul teslim tarihi...

Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde göçük!

Şanlıurfa'da yer alan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde altyapı çalışmaları sırasında göçük meydana geldi.

Balıklıgöl'ün altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi içerisindeki altyapı, drenaj ve su tahliye kanallarını yenilemek için çalışma başlattı.

Göl Plus Evleri teslim tarihi!

14 katlı üç blok olarak planlanan Göl Plus Evleri projesi, İstanbul Küçükçekmece'de hayata geçirildi. Projede toplam 194 konuta ve ticaret alanlarına yer veriliyor...

Bafa Gölü tarihi ve kültürel değerleri Haberi

Bafa Gölü tarihi ve kültürel değerleri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından hazırlanan "Bafa Gölü ve Çevresinde Toplum Destekli Ekoturizm Faaliyetlerinin Belirlenmesi Projesi", bölgenin kültür turizmi destinasyonuna katkı sunacak.


Eşsiz doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği ve çevresindeki tarihi kalıntılarıyla dikkati çeken Bafa Gölü, uluslararası öneme sahip sulak alanlar arasında yer alıyor.


Havzasında 261 kuş, 22 sürüngen ve 19 memeli türe de ev sahipliği yapan Bafa Gölü, nesli tehlike altında bulunan birçok kuş türüne üreme ve kışlama ortamı sağlıyor.


Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında MSKÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Tuna ve yaklaşık 20 kişiden oluşan proje ekibiyle bölgenin ekoturizm potansiyelini belirlemeye yönelik çalışma yürütülüyor.


Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekoturizmin doğal ve kültürel çevreyi koruyarak, yerel halkın refahının da gözetilerek yapılan bir seyahat...