03 / 05 / 2024

Bağdat Caddesi dönüşümde birinci oldu

Bağdat Caddesi dönüşümde birinci oldu

Türkiye’nin en pahalı bölgelerinden biri olan Bağdat Caddesi riskli ilan edilen bina sayısında Türkiye birincisi oldu. Diğer illerden müteahhitlerle birlikte bölgedeki firma sayısı 500’ü buldu

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin olarak yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldiğini söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın şu an için İstanbul'da olduğunu belirterek, kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

Bağdat Caddesi'ndeki kiralık dükkanlar kapışılıyor!

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağdat Caddesi'nde, doluluk oranı Apple mağazasının açılmasıyla yüzde 98'e ulaştı. Kalan mağazaların kısa sürede dolması ve cadde için yeni projelerin hayata geçmesi bekleniyor.

Tchibo, Bağdat Caddesi’ndeki 3. mağazasını açtı!

Yeni mağaza açılışlarına hız kesmeden devam eden Tchibo, Bağdat Caddesi’ndeki 3. mağazasını açtı...

Kentsel dönüşüme Mustafa Çiçek bakışı: Bağdat Caddesi dönüşümün merkezi!

Tecrübesinin getirdiği dinamizm ve yeniliklere açık bakış açısıyla mimaride farklılıklar yaratan Mustafa Çiçek, kentsel dönüşümün önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Meram Şükran Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

Konya Meram Belediyesi tarafından Şükran Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümde çalışmalar devam ediyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, mahallenin kentsel dönüşümle cazibe merkezi haline geleceğini açıkladı.

Kentsel dönüşümde reyting sistemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. İhmal ve hatalardan kaynaklanan faciaların önüne reyting sistemi ile geçilecek. Buna göre, afet riskleri etkilediği nüfusun büyüklüğü, mali ve finansal gereksinim kriterleriyle puanlanacak.  İşte reyting sisteminin detayları...

Bağdat Caddesi'nde 4 ayda 46 dükkan kiralandı!

Kovid-19 salgını sebebiyle kapalı alanlara girmek istemeyenler AVM'ler yerine açık alanlara yönelmeye başladı. İnsanların, cadde üzerlerindeki kafe ve mağazaları tercih ettiğini dile getiren Bağdat Caddesi Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, caddedeki boş dükkanlara talebin arttığını belirtti. 

Bağdat Caddesi dönüşümde birinci oldu Haberi

Bağdat Caddesi dönüşümde birinci oldu

Türkiye’nin en pahalı bölgelerinden biri olan Bağdat Caddesi riskli ilan edilen bina sayısında Türkiye birincisi oldu. Bölgede 700 proje ruhsat almak için beklerken, diğer illerden müteahhitlerle birlikte bölgedeki inşaat firmasının sayısı 500’ü buldu.


Türkiye’de kentsel dönüşüm doğrusu ve yanlışıyla tüm hızıyla devam ederken, İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Bağdat Caddesi en fazla riskli bina tespitinin yapıldığı yer oldu. Yaklaşık 700 binanın riskli ilan edildiği bölgede bu sayının her geçen gün artması bekleniyor. 


Gayrimenkul fiyatlarının yüksekliği nedeniyle kentsel dönüşümde müteahhitlerin büyük ilgi gösterdiği Bağdat Caddesi, tüm Türkiye’den müteahhitleri kendine çekerken, bu durum ise beraberinde bazı riskleri getiriyor. Bölgede fazla arz nedeniyle sıkıntı yaşayan bazı firmaların iflas ettiği ve el altından projeleri diğer müteahhitlere satmaya çalıştığı da konuşuluyor. 


Bağdat Caddesi’nin önde gelen müteahhitlerinden...