21 / 05 / 2024

Bağdat Müzesi

Bağdat Müzesi

Irak Ulusal Müzesi, ABD işgalinin ardından uğradığı yağmanın yaralarını sardı. Müze, 12 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı. Saddam Hüseyin döneminde müzede kayıtlı bulunan eserlerden en az 15 bininin işgalle birlikte yağmalanmıştı.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Yazar Kemal Yalçın 'Mübadele Müzesi' için arazi bağışladı!

Araştırmacı ve yazar Kemal Yalçın, Denizli'de hayata geçirilecek mübadele müzesi için arazi bağışı yaptı.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Bağdat Caddesi'nden kentsel dönüşüm 2020'de yüzde 30 artacak!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İnşaat Zirvesi'ndeki konuşmasında 2020 yılında Bağdat Caddesi’nde ve çevresinde, kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 30 artacağını söyledi...

Başöğretmen Atatürk Müzesi için onay verilmiyor!

5 yılda 3 sözlü, 3 kez de yazılı önerge verilmesine rağmen Rasimpaşa Mahallesi’ndeki binanın ‘Başöğretmen Atatürk Müzesi’ olması için yaptığı girişimler cevapsız kaldı.

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi için yıkımlar başladı!

Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımı başladı.

Vernus Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi Bağdat Şubesi açıldı!

Vernus Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi Bağdat Şubesi bugün Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde geri sayım başladı!

İstnbul'un Anadolu Yakası tarafında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde çalışmalar tam ga zdevam ediyor. Açılış için geri sayım başladı...

Bağdat, İstiklal ve Abdi İpekçi Caddeleri dönüşüm yaşıyor!

İstanbul’un prestijli caddeleri dönüşüm yaşıyor. Bağdat, İstiklal ve Abdi İpekçi Caddelerinde fiyatlar eskisine göre daha makul. Marka karmalarında da ciddi bir değişim var...

Bağdat Caddesi'ni dönüşüm vurdu!

Bağdat Caddesi gayrimenkul fiyatları ve kiraları bakımından İstanbul'un en değerli lokasyonunda yer alıyor. Bölgede son dönemlerde gayrimenkul fiyatları ve kiralarında düşüş yaşanıyor. 

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazete Habertürk yazarlarından Mimar Esin Tümer, Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını Cadde'de projeler üreten müteahhit firmalara sordu. İşte,  Mimar Esin Tümer'in yazısı.. 

Bağdat Müzesi Haberi

Bağdat Müzesi

Iraklı yetkililer, Saddam Hüseyin döneminde müzede kayıtlı bulunan eserlerden en az 15 bininin işgalle birlikte yağmalandığını, 12 yıl süren takip ve restorasyon süreciyle bu eserlerin 4 bin 300'ünün yerine konduğunu açıkladı. Uluslararası kurumlarla da işbirliği yapan Irak yetkili makamları, halen kayıp olan 10 binin üzerindeki parçanın ülkeye geri getirilmesi için yoğun bir diplomasi yürütüyor. Önceki gün Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin kurdeleyi bizzat kestiği açılış töreni, IŞİD militanlarının geçtiğimiz hafta Musul Müzesi'nde gerçekleştirdiği barbarlığa da bir cevap teşkil ediyor. 


Abadi, törende yaptığı konuşmada, "Bu, Bağdat'tan ve Mezopotamya'dan verilen çok net bir mesaj. Medeniyeti koruyacağız ve onu yıkmaya çalışanlarla da savaşacağız" ifadelerini kullandı. 1926'da İngiliz seyyah ve istihbaratçı Gertrude Bell tarafından temelleri atılan Irak Ulusal Müzesi, Bağdat Müzesi adıyla da biliniyor. Müze, özellikle ABD...