23 / 12 / 2024

bağdat tarihi bina

bağdat tarihi bina

Irak Bağdat'ta Abbasiler ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi binalar bakıma muhtaç bir şekilde zamana direniyor.

Bağdat'ta zamana direnen tarihi binalar bakıma muhtaç!

Irak Bağdat'ta Abbasiler ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi binalar bakıma muhtaç bir şekilde zamana direniyor.

Bağdat Caddesi'nde 15 bin bina yıkılmayı bekliyor!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu ve AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu Bağdat Caddesi'ndeki gelişmeleri değerlendirdiler.

Denizli'deki 10 tarihi bina kente kazandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 2016-2017 Eylem Planı ile birlikte açıkladığı 121 dev proje kapsamında Denizli’de yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha kente kazandırılacak.

Bağdat Bina İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bağdat Bina İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Şükrü Sipahioğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Abdulsamet Nakşibendioğlu Yönetim Kurulu Üyeliğinde 1 milyon TL sermaye ile 1 Aralık'ta Ümraniye'de kuruldu.

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Bağdat Caddesi’nde yaklaşık 30 proje çizen mimar Ahmet Erkutoğlu, Cadde’deki kentsel dönüşümün ada bazlı yapılması gerektiğine işaret ederek, “10 katlı binayı yıkıp yerine 20 katlı bina yapmakla dönüşüm olmaz” dedi.

Konak'ta tarihi bina restorasyonu başladı!

Konak Belediyesi'nce sürdürülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında Karataş'taki 150 yıllık tarihi bina restore edilerek, semt merkezi olarak bölge halkına hizmet verecek.

Bağdat Caddesi riskli bina sayısında birinci oldu!

Bağdat Caddesi riskli ilan edilen bina sayısında Türkiye birincisi oldu. Bölgede 700 proje ruhsat almak için beklerken, diğer illerden müteahhitlerle birlikte bölgedeki inşaat firmasının sayısı 500'ü buldu.

Akiş GYO'dan Bağdat Caddesi'ne 5 katlı bina!

Akiş GYO, İstanbul Bağdat Caddesi’nde satın aldığı 5 katlı bir binayı yıktı ve yerine yeni bir bina inşa edecek. 50 milyon dolarlık yatırımda Akiş’in kiracısı Beymen olacak.

Bağdat Caddesi dönüşümde birinci oldu!

Türkiye’nin en pahalı bölgelerinden biri olan Bağdat Caddesi riskli ilan edilen bina sayısında Türkiye birincisi oldu. Diğer illerden müteahhitlerle birlikte bölgedeki firma sayısı 500’ü buldu

Bağdat Caddesi'nde 29 bin bina yıkılacak!

Bağdat Caddesi'nde var olan 35 bin konutun 29 bininin yıkılması gerektiğini belirten Şemsettin Kavan, şu anda var olan projelerdeki lüks 450 dairenin 2016 sonunda teslim edileceğini kaydetti.

Bağdat Caddesi Hobi Park Evleri teslim tarihi!

Bağdat Caddesi Hobi Park Evleri' nin teslim tarihi Mart ayının ikinci haftası olarak belirlendi. 2 blok şeklinde yükselen Bağdat Caddesi Hobi Park Evleri projesinde dairelerin alanları 210 metrekare olarak tasarlandı.

Bağdat Caddesi şantiyesi!

Bağdat Caddesi'nin etrafındaki mahalleler şantiyeye dönmüş durumda. İmar kanununda yapılan değişiklikten sonra son 3 yıl içinde toplam 690 bina yıkılıp yenisi için ruhsat verildi.

Ali Ağaoğlu Ayten Alpar ile Bağdat Caddesi'nde dönüşüme giriyor!

Ayten Alpar’la birlikte kentsel dönüşüm işine giren Ağaoğlu, İstanbul’un lüks caddelerine el attı. ‘Limitsiz bir bütçeyle yola çıkan’ ortaklar, Bağdat Caddesi’nde dört bina ile işe başladı, Etiler ve Ulus’a da bakıyorlar..

bağdat tarihi bina Haberi

bağdat tarihi bina

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Abbasiler ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi binalar bakıma muhtaç şekilde zamana direniyor.

Anadolu Ajansı'^nda yer alan habere göre, Bağdat'ın merkezi Alavi, Hayfa, Bettavin, Şevvaka, İvaziyye, Kazimiye bölgeleri ve El-Reşit Caddesi üzerinde onlarca tarihi yapı, yılların bakımsızlığı sebebiyle çökmek üzereyken, bir kısmı da yoksul ailelerin sığındığı yuvaya dönüştü.

Bu derme çatma ama tarih kokan konutlarda yaşayanlar, zaman zaman kendi kısıtlı imkanlarıyla onarım işlerini gerçekleştirse de asıl olarak hükümetin buraları elden geçirerek restore etmesini bekliyorlar.

Başkentte tarihi binaların yer aldığı  bölgeler arasındaki Bettavin'in sakinlerinden 83 yaşındaki Abdulmehdi İbrahimi, AA muhabirine zamana direnen binalarda kimlerin yaşadığı hakkında bilgiler verdi. 

Bağdatlı İbrahimi, bölgenin eski adının Urfeli (Urfalı) olduğunu, burada vaktiyle Urfalı Türk ailelerin yaşadığını ve bölge isminin onlardan kaldığını belirtti.

Türk ailelerin 1930'larda buradan göç etmesi...