14 / 05 / 2024

Baggfaş 2 fabrika

Baggfaş 2 fabrika

250 milyon dolarlık yatırımla iki gübre fabrikası kuracak olan BAGFAŞ, Teşvik Komisyonu’nu ikna edemediği için ‘stratejik teşvik’ avantajlarından yararlanamıyor. Şirket, 2 yıldır bunun mücadelesini yapıyor. Peşini bırakmaya da niyetli değil.

Otomobil devi açıkladı, piyasalar buz kesti! Fabrika çıkışlı 2. el dönemi mi başlıyor?

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu yaptığı açıklamada Türkiye'de yenilenmiş araç (fabrika çıkışlı 2. el) satma konusuyla ilgili araştırmalar yaptıklarını dile getirerek, "Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Son aşamalara geldik, inşallah onu Türkiye'de lanse ederiz." diye konuştu

Otomotiv sektörünü hareketlendirecek proje: Fabrika çıkışlı 2. el dönemi başlıyor!

Otomotiv sektöründe yaşanan gerileme sonucunda 'Fabrika çıkışlı 2. el' projesinin yapılacağını öngören Emre Özpeynirci konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 fabrika çöktü!

Düzce-Zonguldak yolundaki çökmenin ardından bir çöküş gde Erzurum'da yaşandı. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde devlet kasasından yaptırılan fabrikalar çöktü.

Beylikdüzü'nde 10.2 milyon TL'ye icradan satılık fabrika binası ve arsası!

T.C. Büyükçekmece 2. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beylikdüzü ilçesi, Gürpınar Mahallesi, Cevizlik Mevkii, 1093 ada 2 parselde yer alan fabrika binası ve arsasını 10 milyon 221 bin 250 TL'ye satıyor...

Arnavutköy'de 11.3 milyon TL'ye icradan satılık 2 fabrika!

Gaziosmanpaşa 6. İcra Dairesi, Arnavutköy Yassıören Mahallesi'nde bulunan 2 fabrikayı satışa çıkarıyor. Gayrimenkullerin satış bedeli 11 milyon 384 bin 150 TL olarak belirlendi. 

Afyonkarahisar'da 21.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 fabrika!

Sinanpaşa İcra Dairesi, Akpınar mahallesi Piren mevkiinde bulunan 2 fabrika binasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 21 milyon 261 bin 360 TL olarak belirlendi. 

Çorum'da 17.2 milyon TL'ye satılık fabrika!

Çorum İcra Dairesi, Çorum İli, Merkez İlçesi, Pınarçay Köyü'nde bulunan fabrika ve arasını 17 milyon 243 bin 233 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 2 Eylül 2020 günü gerçekleşecek.

Adana Ceyhan'da 8.1 milyon TL'ye icradan satılık 2 adet fabrika binası ve arsası!

T.C. Ceyhan İcra Dairesi, Adana İli, Ceyhan İlçesi, Büyükmangıt Mahallesi, 2547 ve 2548 parselde yer alan 2 adet fabrika binası ve arsası 8 milyon 69 bin 399 TL'ye satıyor.

Tosyalı'dan Senegal'e 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı!

Tosyalı Holding, Senegal’de inşaat demiri üretimi yapacak. Firma, Senegal'de 2 milyar dolarlık yatırımla fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Ankara Batı İcra Dairesi'nden satılık 2 fabrika 15,6 milyon TL'ye!

T.C. Ankara Batı İcra Dairesi Ankara İli Sincan İlçesi Yeni Cimşit mahallesinde yer alan 2 fabrikayı 15 milyon 639 bin 775,30 TL bedelle satışa sunuyor. Fabrikaların 1. satış günü 19 Temmuz 2018 tarihi olarak belirlendi. 

Çiğli'de 22.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 fabrika!

İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Mahallesi'nde yer alan 2 fabrika toplamda 22 milyon 263 bin 903 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Menemen'de 11.3 milyon TL'ye icradan satılık 2 fabrika!

İzmir İli, Menemen İlçesi, Ulucak Mahallesi'nde yer alan 2 adet fabrika vasıflı gayrimenkul toplamda 11 milyon 343 bin 139 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan fabrika binaları için ilk ihale tarihi 16 Mart 2018 olarak belirlendi. 

İzmir Çiğli'de 22.2 milyon TL'ye icradan satılık 2 fabrika!

İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Mahallesi'nde yer alan 2 adet fabrika toplamda 22 milyon 263 bin 903 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Baggfaş 2 fabrika Haberi

Baggfaş 2 fabrika

BAGFAŞ, 250 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Bandırma’da hizmete girecek yeni fabrikalarda ilk kez granül kalsiyum amonyum nitrat (KAN) ve granül stabilize amonyum Nitrat (AN) gübresi üretecek. Şirket, yatırıma başladığı günden bu güne kadar, bu yatırımla ilgili ‘teşvik anlaşmazlığı’nı çözebilmiş değil. Yatırımcı, KAN ve AN yatırımının, teşvik mevzuatına göre ‘stratejik’ nitelikte olduğu görüşünde. BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Y. Kemal Gençer, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de bu görüşte olduğunu, ancak bürokratları ikna edemedikleri için, yatırımın ‘stratejik yatırım’ avantajlarından yararlanamadığını söyledi. Mayısta açılış var ama mevzuat açısından niteliği ile ilgili tartışma kapanmış değil. Halen yeni bir değerlendirme yapmak ve kapsama almak mümkün. Kemal Gençer, bu konuda bilirkişi raporları almış. Tarım Bakanlığı verilerini sunmuş ama sonuç alamamış. Yanlış bir yorum...