06 / 05 / 2024

bağış ile mirastan mal kaçırma

bağış ile mirastan mal kaçırma

Mal sahipleri yasal mirasçılarını mirasından mahrum bırakmak için, gayrimenkullerini mirasçılarından birine bağışlayabiliyor. Peki, bağış yoluyla mirastan mal kaçırılır mı? Mal kaçırma davası nasıl açılır?

Salih Baş kimdir? Hangi alanlarda görev aldı? İngilizce biliyor mu? Şu an ne iş yapıyor?

Salih Baş, kaç yılında doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi pozisyonlarda görev aldı? Datagate Bilgisayar’da hangi alanda görev alıyor? Evli mi, çocuğu var mı? İngilizce biliyor mu? İşte Salih Baş ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Av. Sanlı Baş kimdir? İngilizce biliyor mu? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor?

Av. Sanlı Baş hangi üniversiteden mezun oldu? Sermaye Piyasası Kurulu’nda hangi alanda çalıştı? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor? İşte Av. Sanlı Baş ile ilgili tüm detaylar...

Araç sahiplerine kötü haber! Tekrar zam göründü!

Brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Brent petrolün hafta başı ile yükselmesi akaryakıtta zam beklentisi oluşturdu.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

İBB'den 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına dev destek! 

Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına İBB iştirak şirketlerinin yaptığı bağış ile 120 ailenin 1 yıllık kirasını karşılandığını açıkladı. 

Kiracılar için depositosuz, düşük komisyonlu online kiralama deneyimi!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için RentRovi kurucusu İsmail Baş ile kiracılara sundukları yeni kiralama deneyimini masaya yatırdı...

Mehmet Torunlar'dan Kızılay açıklaması!

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 8 milyon dolar bağış ile gündeme gelen Torunlar Holding’in sahiplerinden Mehmet Torun “Ben bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istiyorum. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi” diye konuştu...

Varyap, 2019’u yatırım yılı olarak belirledi!

Sektörünün önde gelen firmalarından Varyap’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Erdinç Varlıbaş ile Türkiye ekonomisinin güncel konjonktürünü ve Varyap’ın yeni projelerini Forbes'ê anlattı...

Esra Eczacıbaşı Ve Murat Coşkun evlendi!

Esra Eczacıbaşı ile Murat Coşkun, 30 Haziran akşamı Eczacıbaşı ailesinin Bodrum’daki evlerinde yapılan tören ile evlendiler. 

Tapu takas harcı 2017!

Taşınmaz malların devir işlemleri, satış ve bağış ile yapılabildiği gibi takas ile de yapılabiliyor. Peki, tapu takas harcı 2017 ne kadar?

Melikgazi Belediyesi mülkiyetindeki gayrimenkulleri satıyor!

Belediye Başkanı Büyükkılıç, mülkiyeti belediyeye ait olan ve atıl halde bulunan toplam 54 konut, ticaret ve bağ ile sayfiye alanı arsasının ihale ile satışa sunulacağını bildirdi.

Aşçıoğlu yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaya başlıyor!

Proje kapsamında, Aşçıoğlu’nun Ataköy’deki yeni projesi Selenium Retro’dan daire sahibi olanlar, Türkiye eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) yapacakları bağış ile her bir daire için 13 çocuğun eğitimine destek olacaklar.

Aşçıoğlu İnşaat'tan eğitime destek!

Aşçıoğlu’nun Ataköy’deki yeni projesi Selenium Retro’dan daire sahibi olanlar, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) yapacakları bağış ile her bir daire için 13 çocuğun eğitimine destek olacaklar.

bağış ile mirastan mal kaçırma Haberi

bağış ile mirastan mal kaçırma

Bağış yoluyla mirastan mal kaçırılır mı?

Mal sahipleri yasal mirasçılarını mirasından mahrum bırakmak için, gayrimenkullerini mirasçılarından birine bağışlayabiliyor.


Murisin ölümünden evvel bir sene içerisindeki bağışları saiki ne olursa olsun, tenkise tabi oluyor. Ayrıca bir seneden daha fazla süre önceki bağışlarda murisin mahfuz hisse kaideilerini bertaraf kastı aranmak zorunda oluyor.


T.C.

Y A R G I T A Y

Birinci Hukuk Dairesi


E. 1989/12809

K. 1989/14021

T. 27.11.1989


BAĞIŞ SÖZLEŞMESİ

(Sahtecilik)

(Bekletici sorun)


ÖZET : "Hukuki ehliyetsizlik" iddiası ancak doktor raporu ile kanıtlanabilir. Mahkemenin böyle bir rapor elde etmeden miras bırakanın ehliyetsizliğini hükme dayanak yapması doğru değildir. 


Sahtecilik suçu ile kovuşturulan tapu müdürü hakkındaki soruşturma sonucu öğrenilmemiş, çıkacak ve kesinleşecek bir mahkumiyet kararının hukuk hakimini saptanan olgular yönünden bağlayacağının, bir bekletici sorunun gündeme gelip gelmeyeceğinin düşünülmemesi doğru değildir.


(818 s. BK. m. 53)


Taraflar arasında...