18 / 05 / 2024

Araç sahiplerine kötü haber! Tekrar zam göründü!

Araç sahiplerine kötü haber! Tekrar zam göründü!

Brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. Brent petrolün hafta başı ile yükselmesi akaryakıtta zam beklentisi oluşturdu.



Rusya-Ukrayna savaşı, döviz piyasası derken dalgalı ilerleyen Brent petrol fiyatları hafta başı ile yine yükselişe geçti. Geçtiğimiz hafta 87 dolar seviyelerine gerileyen Brent petrol, hafta başı ile tekrar 95 dolar seviyesine çıktı.

Brent petrol fiyatlarında ki bu yükseliş sonrası akaryakıta zam beklentisi oluştu.

Geçtiğimiz hafta motorine yapılan indirimin ardından İstanbul, İzmir ve Ankara’da 25 liranın altına gerilemişti. Brent petrol deki fiyat artışı nedeniyle akaryakıta yeni bir zam gelebilir.

Araç sahiplerine kötü haber! Tekrar zam göründü!

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DÜŞÜŞTEYDİ

Geçtiğimiz haftalarda küresel petrol talebine yönelik endişeler, Çin'de uygulanan Covid-19 önlemlerinin sıkılaştırılması ve ABD ile Avrupa'da faiz artırımlarının ekonomileri yavaşlatacağı endişeleri fiyatları aşağı yönlü baskılamaya neden oluyordu.

Brent petrolde teknik olarak 92,13 ile 93,29 dolar aralığının direnç, 90,97 ile 89,81 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön